Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: O.Z.

01. 07. 2016. 15:11 >> 16:41
33

PODNIO OSTAVKU

Mandić više nije poslanik

Predsjednik Nove srpske demokratije (Nova) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić, podnio je ostavku na mjesto poslanika u Skupštini Crne Gore.

"To, naravno, ne znači da sam napustio politiku ili da sam napustio Novu srpsku demokratiju ili DF. Prosto, mi u Frontu imamo plan za sve situacije, tako da je i ovo sastavni dio našeg plana", kazao je on u Skupštini.

Mandić je naglasio da Demokratski front ima obavezu da na terenu ojača infrastrukturu, jer je jedina politička organizacija koja može na terenu da se suprotstavi DPS-u.

"Ja sam vlastitom voljom došao to te odluke i snažno sam podržan od kolega iz DF-a i Nove. Narednih dana i mjeseci boraviću na terenu, gdje ću zajedno s našim članovima i pristalicama raditi na jednoj stvari koja je u ovom trenutku najvažnija u Crnoj Gori - da DPS ode u opoziciju", rekao je on.

Ranije danas, Mandić je za agenciju Mina naveo da će na njegovom mjestu u parlamentu od ponedjeljka biti nekadašnji poslanik i predsjednik beranskog odbora Radojica Živković.

"Namjera je veoma jasna, želim da se posvetim terenskom radu, da organizujem najorganizovaniju opozicionu strukturu, a to je DF, jer želimo da nakon izbora budemo vlast u Crnoj Gori", rekao je Mandić.

Prema njegovim riječima, za dolazak na vlast nijesu dovoljne samo „tribine“ koje DF svakodnevno ima u Skupštini.

"Nego je na prvom mjestu važno da imamo hiljade ljudi na terenu, koji će pratiti i podržavati našu politiku. Tome neko mora da se posveti, i smatram da sam ja prvopozvani koji treba to da radi", kazao je Mandić.

Na pitanje da li to znači da ide na čelo DF, on je odgovorio odrečno.

"To ne ne znači da ja idem na čelo Fronta, nego da ću biti prvi čovjek u radu na terenu", dodao je Mandić.

Navodno, osim što Mandić želi da se posveti terenskom radu u pripremi oktobarskih izbora, postoje i drugi razlozi što se odlučio na ovaj potez. Kako su juče prenijeli mediji, Živković je bio nezadovoljan što je umjesto poslanika Demosa Gorana Danilovića, koji je preuzeo funkciju ministra unutrašnjih poslova, mjesto poslanika preuzeo Budimir Aleksić.

U Novoj srpskoj demokratiji očekuju da do konstituisanja novog saziva crnogorskog parlamenta u poslaničkom klubu neće biti više personalnih promjena.

Inače, poslanički klub Demokratskog fronta sada broji 16 poslanika i najjači je opozicioni klub u Skupštini Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари33

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније