Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: D.Ž.

01. 07. 2016. 18:09   >>  17:50

DANILOVIĆ NA ČELU

Formiran tim za praćenje izbora

Koordinacioni tim za praćenje sprovođenja obaveza iz izbornog procesa, čije je cilj stvarnje potrebnih preduslova za održavanje slobodnih i fer izbora, formiran je danas.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) saopšteno je da Koordinacioni tim čini šest predstavnika tog resora, na čelu s ministrom Goranom Danilovićem, predstavnici klubova poslanika u Skupštini i nevladinog sektora koji su aktivno učestvovali u izradi izbornog zakonodavstva.

“Klub samostalnih poslanika u Koordinacionom timu predstavljaće Zoran Miljanić, Klub poslanika Socijaldemokratske partije Miodrag Radović, Klub poslanika Socijalističke narodne partije Spasoje Kovačević, Klub poslanika Socijalističke narodne partije Spasoje Papić”, pecizira se u saopštenju. 

Dodaje se da je predstavnik Mreže za afirmaciju nevladinog sektora Vuk Maraš, Centra za demokratsku tranziciju Dragan Koprivica, a Centra za monitoring i istraživanje Ana Selić.

“Koordinaciono tijelo je formirano kako bi se pojačalo povjerenje u izborni proces i stvorili potrebni preduslovi za održavanje slobodnih i fer izbora”, navodi se u saopštenju. 

Ističe se da je uloga Koordinacionog tijela praćenje cjelokupnog izbornog procesa, koordinacija aktivnosti svih aktera angažovanih u ovom procesu, kao i redovno izvještavanje javnosti o svom radu.

"Takođe, zadatak Koordinacionog tijela je da prati primjenu izbornog zakonodavstva, otklanja uočene nedostatke i daje smjernice za rješavanje određenih otvorenih pitanja", dodaje se u saopštenju.

Iz MUP-a su kazali da se u Rješenju o formiranju Tima, koje je potpisao Danilović, navodi da se članovi Koordinacionog tijela obavezuju da svoje poslove obavljaju profesionalno, odgovorno i u skladu sa pozitivno pravnim propisima Crne Gore.

"MUP će članovima Kordinacionog tijela obezbijediti tehničke, administrativne i prostorne uslove za nesmetan uvid u birački spisak i u sve izvorne registre. Koordinaciono tijelo može, po potrebi, angažovati odgovarajuće eksperte iz određenih oblasti, radi pružanja konslultantskih usluga", poručeno je iz MUP-a.

Navodi se i da je Koordinaciono tijelo otvoreno za saradnju sa Delegacijom Evropske unije u Podgorici, Misijom OEBS-a u Crnoj Gori i drugim međunarodnim subjektima koji pokažu interesovanje da prate rad ovog tijela, kao i cjelokupan proces stvaranja neophodnih uslova za slobodne i fer izbore.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније