Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I.P. ]

03. 07. 2016. 11:51   >>  11:38 1

LJULJĐURAJ SMATRA

O opštini Tuzi pred svake izbore

Predsjednik tuškog odbora SNP-a, Kolja Ljuljđuraj, kazao je da priča o punopravnom statusu opštine Tuzi postaje aktuelna približavanjem parlamentarnih izbora.

 

To se, kako je rekao, dešava od onih koji su pregovorima sa raznim strukturama DPS-a odlučujuće doprinijeli da se rješavanje ovog pitanja odloži u nedogled.

"Šta više, sada se traži raspisivanje lokalnih izbora za opštinu Tuzi u okviru Glavnog grada, istovremeno sa parlamentarnim izborima. Dakle, traži se održavanje izbora za nešto što ne postoji, jer usvojeni zakon za ovakvo rješenje stupa na snagu tek 2018. godine, što je gospodinu Siništaju poznato", podsjetio je Ljuljđuraj.

On je podsjetio da su u SNP-u tvrdili da takvo zakonsko rješenje nema uporišta u Ustavu Crne Gore, "koji ne poznaje pravo dvostrukog glasa za bilo koga u Crnoj Gori, pa ni u slučaju građana na teritioriji sadašnje Gradske opštine Tuzi".

"Mi smo izrazili svoje protivljenje takvom rješavanju statusa opštine Tuzi, insistirajući na jedinom rješenju – punopravnoj opštini, kao što su i sve ostale u Crnoj Gori. Naravno, DPS je pronašla svoje istomišljenike za kupovinu vremena i još jedno manipulisanje građanima na ovim prostorima, ne slučajno uoči izbora da bi se dobio što veći broj glasova birača na ovim prostorima", kazao je on.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније