Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: O.Z.

05. 07. 2016. 16:20 >> 16:01
2

DA BI PREKINULI RASPRAVU

Pavlović: Incident namjerno izazvan

Poslanik Demokratskog fronta, Koča Pavlović, kazao je da je Obrad Stanišić iz DPS-a izazvao incident u Skupštini kako bi prekinuo raspravu o oktobarskim protestima.

"Zadatak pripadnika Mojkovačkog klana i agenta-provokatora OMS, jeste da uvredama i lažima izazove incident u Skupštini i da tako minira raspravu o pitanjima na koja njegov šef Duško Marković, i ostali iz Đukanovićeve vlade nemaju odgovor. Njegov osnovni problem je taj što su poslanici DF-a "nestandardni", i što bi za neistine, uvrede i provokacije koje svako malo iznosi, omiljeni Duškov agent-provokator mogao jednom zaista dobiti batine", saopštio je Pavlović.

On je kazao da je Stanišić na već uhodani način izazvao incident i prekinuo rad Skupštine.

"Nakon što je juče, u direktnom televizijskom prenosu, prvo načelnik Generalštaba potvrdio da je VCG bila stavljena u stanje borbene pripravnosti pred proteste DF-a od 24.oktobra, i nakon što je ministarka Pejanović-Đurišić tu istu tvrdnju svog admirala, pola sata kasnije odbacila kao glupost - u operaciju spašavanja ministarke uključio se Markovićev agent OMS", naveo je Pavlović.

On je poručio da poslanici DF-a neće dozvoliti bježanje od odgovornosti, širenje laži i obmanjivanje javnosti u Skupštini CG.

"Nećemo dozvoliti laganje građana koje su juče pokušali da sprovedu Milutin Stijepović, Milica Pejanović Đurišić i Suljo Mustafić. A Pejanović-Đuričić, Marković, Konjeviž, Stojanoviž, Veljović i ostali Đukanovićevi pretorijanci, moraju biti svjesni da nema toga incidenta koji bi mogao izazvati Duškov agent-provokator OMS, a koji bi njih mogao spasiti od krivične odgovornosti. Od krivične odgovornosti za monstruozne namjere i činjenja, koja su pripremali i koja su sprovodili protiv svog naroda u noći 24.oktobra", poručio je Pavlović.

On je ocjenio da bi načelnik Generalštaba VCG i ministarka odbrana trebali krivično da odgovaraju.

"Jučerašnje nadlagavanje ministarke i admirala, zabilježeno u direktnom tv prenosu, u svakoj normalnoj zemlji bi moralo biti osnov za momentalnu akciju VDT. Nezakonito pripremanje VCG za sukob sa sopstvenim narodom je zastrašujuće ozbiljna optužba, za koju moraju krivično odgovarati ili ministarka i admiral, ili mi iz DF koji smo to javno saopštili", zaključio je Pavlović.

Podsjetimo, do verbalnog sukoba u Skupštni došlo je nakon što je Stanišić kazao da su čelnici DF-a tokom protesta između sebe dijelili zaštitne maske, a ne i građanima, što je iznerviralo poslanike DF-a.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније