Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 05. 2013. 22:29   >>  22:28 9

CRNA GORA-SRBIJA

Đukanović-Dačić: Odnosi sve bolji

Predsjednik Vlade Milo Đukanović susreo se danas u Bečićima sa predsjednikom Vlade Republike Srbije Ivicom Dačićem.

U razgovoru je ocijenjeno da su odnosi dvije države izuzetno dobri i da idu uzlaznom putanjom.

Konstatujući da Crna Gora i Srbija dijele zajedničke evropske ciljeve, premijeri Đukanović i Dačić su naročito apostrofirali značaj tijesne ekonomske saradnje u cilju podizanja kvaliteta života građana obje države.

 

 

Na sastanku je dogovorena zvanična posjeta premijera Dačića Crnoj Gori na jesen.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnim prilikama u regionu, uz konstataciju da je budućnost zemalja regiona u Evropskoj uniji,saopšteno je iz Vlade CG.

„Razgovarali smo o međusobnim odnosima, o projektima, o iskustvima vezanim za evropske integracije“, rekao je novinarima Dačić.

On je naglasio da je tokom susreta sa Đukanovićem razgovarao o ideji da se godišnje održavaju dvije zajedničke sjednice vlada Crne Gore i Srbije.

„Jedna sjednica bi se održavala u Beogradu, a jedna u Podgorici. Na tim zajedničkim sjednicama tražili bi tačke oko kojih možemo da se dogovaramo“,  pojasnio je Dačić.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније