Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 05. 2013. 15:06 >> 15:18

KOLEGIJUM ODLUČIO

Skupština 31.maja o leks specijalisu

Sjednica parlamenta na kojoj će se raspravljati o inicijativi opozicije da se donese leks specijalis kojim bi bili poništeni rezultati predsjedničkih izbora u Crnoj Gori, biće održana 31. maja.

 

Potpredsjednik parlamenta, Branko Radulović, kazao je da je na današnjoj sjednici Kolegijuma predsjednika Skupštine odlučeno da 31. maja parlament razmatra i predlog za formiranje Anketnog odbora povodom afere Snimak.

Leks specijalis predviđa poništavanje rezultata predsjedničkih izbora i raspisivanje novih do 31. avgusta.

Radulović je naveo da će Skupština raspravljati i o zaključcima opozicije o izgradnji povjerenja u izborni proces, koji predviđaju formiranje radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva.

Zaključci predviđaju i izbor novog vrhovnog državnog tužioca dvotrećinskom većinom u parlamentu.

Radulović je kazao da će se na sjednici pokušati da se postigne konsenzus o tim pitanjima, da bi se, kako je naveo, prevazišla velika politička kriza.

“Opozicija je inicirala predlog da se raspravlja o tim temama, a Kolegijum je u potpunom saglasju prihvatio da Skupština raspravlja o tome”, naveo je on.

Upitan da li će poslanici Demokratskog fronta prisustvovati sjednicama radnih tijela parlamenta, Radulović je kazao da će predstavnici tog saveza biti prisutni kada skupštinski Odbori budu razmatrali leks specijalis.

“Šta će biti dalje vidjećemo, da li ćemo selektivno učestvovati ili potpuno bojkotovati rad parlamenta zavisiće od odluka na sjednici Skupštine 31. maja”, rekao je Radulović.

 


Šef poslaničkog kluba Pozitivne Crne Gore, Mladen Bojanić rekao je da će parlament u utorak glasati o zakonima koji su ranije razmatrani.

Upitan da li očekuje podršku zahtjevima opozicije od Socijaldemokratske partije, Bojanić je rekao da to očekuje za ,,dobar dio zahtjeva''.

 

(Mina)

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније