Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 05. 2013. 17:11 >> 17:11

PONOVO UPARLAMENTU

Simović:Raduje nas povratak Fronta

Šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista Milutin Simović kazao je da se u toj stranci raduje povratku poslanika Demokratskog fronta u parlament, i ponovio da DPS-u nije prihvatljiv prijedlog da se donese leks specijalis kojim bi bili poništeni rezultati predsjedničkih izbora.

Crnogorski parlament raspravljaće o leks specijalisu, formiranju Anketnog odbora u vezi afere Snimak, 31. maja.

Simović je rekao novinarima nakon sjednice Kolegijuma predsjednika Skupštine, da se u DPS-u raduju povratku kolega iz opozicije u parlament, navodeći da je bojkot bio bezpredmetan i da nije vodio ničemu.

 

 

“Radujemo se zbog toga što će to biti nova prilika za nastavak dijaloga, i prezentaciju činjenica pred očima javnosti. Siguran sam da će to biti dobra prilika da pokažemo bezpredmetnost određenog dijela zahtjeva opozicije”, rekao je Simović.

On je kazao da DPS-u nije prihvatljiv predlog da se donese leks specijalis koji bi poništio rezultate predsjedničkih izbora.

Simović je naveo da će na sjednici najvjerovatnije biti formiran Anketni odbor u vezi sa aferom Snimak.

“To će biti dobra prilika i da se čuju odgovori nadležnih institucija, i da se oni koji su pokrenuli tu priču suoče sa argumentima”, dodao je on.

On je podsjetio da parlament prije sjednice na kojoj će raspravljati o leks specijalisu i formiranju Anketnog odbora, mora donijeti važne zakone.

Upitan da li je DPS spreman da prihvati zahtjeve o formiranju radnu grupe koja bi radila na formiranju izbornog zakonodavstva, Simović je rekao da prije svega treba sačekati konačne izvještaje posmatračkih misija OEBS-a i Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope.

On je naveo da je izborni ambijent u Crnoj Gori u ranijem izvještajima označavan kao onaj koji poštuje međunarodne preporuke.

“Ali se taj ambijent može stalno mijenjati i dopunjavati i učiniti još kvalitetnijim. Od tog posla nećemo nikad bježati i siguran sam da će Crna Gora po tom pitanju pokazati dalje iskorake”, rekao je Simović, navodeći da poraženi na izborima uvijek imaju pravo da se ljute.

Komentarišući zahtjev opozicije da se vrhovni državni tužilac što prije izabere u Skupštini dvotrećinskom većinom, Simović je rekao da treba da se nastavi rad na ustavnim promjenama.

“Ne treba tražiti prečice i ishitrena rješenja koja su sada neustavna. Treba svi zajedno da radimo na promjeni Ustava i kroz taj model da nađemo optimalnu većinu za izbor tužioca”, pojasnio je Simović

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније