Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 07. 2016. 17:40   >>  17:24 5

DPS PLJEVLJA

"Pravno nasilje i samovolja Danilovića"

Opštinski odbor DPS Pljevlja kritikovao je odluku ministra unutrašnjih poslova Gorana Danilovića da otpusti načelnika Područne jedinice Pljevlja za vanredne situacije, Muamera Hadžalića.

Iz DPS-a navode da "polazeći od citata da je "Depresivno stanje dato čovjeku da bi razmišljao o sebi", pokušavamo da razumijemo potez koji je sproveo u djelo "ad hoc" ministar policije g-din Danilović potpisivanjem rješenja o otkazu načelnku PJ Pljevlja, za teritoriju opštine Pljevlja i Žabljak,  Direktorata za vanredne situacije g-dinu Muameru Hadžaliću".

"Međutim, trenutnim stanjem u kojem se nalazi ministar nećemo se baviti, ali pravnim nasiljem koje sprovodi sa tog mjesta svakako hoćemo. U konsultaciji sa advokatom, ovaj gest ministra se može kvalifikovati kao klasično djelo pravnog nasilja i samovolje. Djelo za koje je USLOVNO osuđen g-din Hadžalić nije imalo niti ima ikakve posledice po instituciju u kojoj je zaposlen, što govori i činjenica da je na istu funkciju ponovo izabran u maju ove godine. Na još jedan mandat, Hadžalića je preporučio njegov dosadašnji rad, stručnost, kao i ljudske, moralne i profesionalne sposobnosti. Po obrazovanju profesor odbrane i zaštite, cijeli svoj radni vijek je posvetio poslovima civilne zaštite i dobijao najbolje ocjene za doprinos radu u ustanovi u kojoj je radno angažovan", saopšteno je iz pljevaljskog DPS-a.

Očigledno je, kako navode, da se radi o klasičnoj nemoći aktuelnog ministra, koji na ovaj način pokušava da uđe u još jednu političku kampanju, sa pozicije jedne od najvažnijih funkcija u Vladi, ali i sa pozicije novog "šefa" DEMOSA.

"S toga razumijemo zašto se ministar nalazi u panici, jer se  bliži dan  izbora kada će građani nedvosmisleno reći šta misle o ministru Daniloviću i njegovom učinku na poslovima u MUP-u. Članovi OO DPS Pljevlja osuđuju ovakav način političke borbe aktuelnog ministra i poručuju da će se, u narednom periodu kao i do sad, boriti svim pravnim i političkim sredstvima kako bi žaštitili politiku i članove DPS-a od bahatosti i nemoći bilo kojeg pojedinca, pa i ministra policije", poručili su iz DPS-a.

Podsjetimo, ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović razriješio je juče načelnika Područne jedinice Pljevlja za vanredne situacije, Muamera Hadžalića jer je, kako je saopšteno, pravosnažnom presudom osuđen za krivično djelo koje ga čini nedostojnim za rad u državnom organu.

 

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније