Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 07. 2016. 21:17   >>  21:05 2

ROŽAJE

BS raskinula koaliciju s SDP-om

Na današnjoj sjednici Opštinskog odbora Bošnjačke stranke jednoglasno je usvojena odluka o raskidu koalicije sa SDP-om, prenosi Radio Rožaje.

Predsjednik OO BS Amer Nokić potvrdio je tu informaciju za Radio Rožaje, navodeći da nema više adekvatnih uslova da zajedno vrše vlast u Rožajama. 

"Već duže vrijeme je aktuelna priča o koaliciji u Rožajama i promijenio se broj odbornika u okviru raskola u SDP-u. Smatramo da su se ispunili uslovi i pored toga što smo dobili udarce i na državnom nivou i zbog načina na koji SDP tretira BS", istakao je Nokić. 

Prema njegovim riječima, imali su i ponudu od Socijaldemokrata i nju su odbili. 

"Ta ponuda zahtijeva više nego što su realni odnosi snaga. Podsjetiću da mi imamo 17 odbornika u lokalnom parlamentu i da je potrebno svega još najmanje jedan odbornički mandat za nesmetano vršenje i donošenje odluka u vršenju vlasti", dodao je Nokić. 

Kako je istakao, članovi Odbora cijene da nije politički korisno da se za partnera drži neko ko saopštava stavove i optužbe koje ne stoje. 

"To je možda i jedan od razloga što su se predstavnici SDP-a pasivizirali u posljednje vrijeme. Prema informacijama koje smo dobili iz opštine nijesu vršili funkcije na koje su raspoređeni i zbog niza ostalih detalja donijeli smo ovakvu odluku", poručio je Nokić. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније