Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavila R.B. ]

24. 07. 2016. 12:41 >> 12:27
4

MARKOVIĆ PORUČIO

"Da se procesuiraju svi koji vode specijalni rat"

Potpredsjednik Vlade, Duško Marković, kazao je da očekuje da će Specijalno tužilaštvo, u skladu sa svojim tvrdnjama da se protiv njih vodi specijalni rat, procesuirati sve koji na takav način pokušavaju da podrivaju državu.

Na pitanje da prokomentariše objašnjenje specijalnog tužioca Milivoja Katnića da se protiv njega i tužilaštva vodi specijalni rat, Marković je odgovorio da mu je drago da čuje da su se tužioci oduprli, kako navode njihovi šefovi, različitim pritiscima.

"Očekujem da će u skladu sa svojim nadležnostima efikasno procesuirati sve one koji su na takav način pokušali da podrivaju državu. U tome imaju punu podršku Vlade i realno je očekivati da ti pokušaji budu procesuirani i dobiju sudski epilog, posebno u kontekstu navoda da za to postoje dokazi", rekao je Marković agenciji MINA.

On je kazao da je u Crnoj Gori postoje svi elementi političke i bezbjednosne stabilnosti i da tome doprinose državni ali i organi za sprovođenje zakona na čelu sa Upravom policije kojoj je obezbjeđivanje stabilnog javnog reda i mira osnovna nadležnost.

"U potpunosti smo svjesni opasnosti od organizovanog kriminala u Crnoj Gori i narastajućih rizika i prijetnji koje su posljedica djelovanja regionalnog i transnacionalnog kriminala, ali moram istaći da je percepcija građana o njima veća od realne opasnosti za državu", ocijenio je Marković.

On je kazao da je Vlada za uspješnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije obezbijedila najviše normativne standarde, materijalno-tehničke uslove za rad i garantovala nezavisnost i samostalnost u radu institucijama za sprovođenje zakona.

Marković smatra da je ključno da na rukovodećim pozicijama budu ljudi sa punim moralnim i profesionalnim integritetom koji rade u skladu sa zakonom i ovlašćenjima, bez traženja izgovora za neznanje, nevoljnost ili nesposobnost.

"Na zahtjevnom zadatku jačanja vladavine prava Crnoj Gori ne trebaju pojedinci željni, prije svega pažnje javnosti i kamera, koji drže isprazne monologe, već profesionalci spremni da se na zakonit način izbore sa svim izazovima i preprekama", poručio je Marković.

On je ocijenio da nema rezultata bez timskog rada i dobre međuinstitucionalne saradnje, koja neće biti oslabljena ličnim netrpeljivostima i animozitetima.

"Svakodnevno kroz svoj rad osjećam koliko je to teško, ali oni koji nijesu spremni za težak i požrtvovan rad mislim da pozicije treba da ustupe onima koji jesu", naveo je Marković.

On je rekao da dok pojedini akteri javne scene, zarad ostvarivanja sitnih dnevno-političkih poena situaciju u Crnoj Gori predstavljaju gotovo alarmantnom, čestitke i pohvale za demokratske uspjehe državi stižu od najprestižnih evropskih i svjetskih demokratija.

"Vrlo često, a posebno u posljednje vrijeme, sa najviših međunarodnih adresa stižu pohvale Crnoj Gori zbog obezbjeđivanja unutrašnje stabilnosti i aktivnog doprinosa regionalnoj i evropskoj bezbjednosti", podsjetio je Marković.

On smatra da takve ocjene najbolje govore o neutemeljenosti stavova pojedinaca da je stanje bezbjednosti u Crnoj Gori zabrinjavajuće.

"Da je to tako, na put integracija bi nam davno bila stavljena rampa, a kao što vidite, mi smo sve bliže Evropskoj uniji, a pitanje je mjeseca kada ćemo biti punopravna članica Alijanse", zaključio je Marković.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније