Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 07. 2016. 17:00 >> 16:41

MUP ODGOVORIO

DPS opstruira napore ministra

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da reagovanje OO Demokratske partije socijalista Pljevlja, na potpisivanje rješenja o prestanku radnog odnosa Muameru Hadžaliću, načelniku Područne jedinice za teritoriju opština Pljevlja i Žabljak Direktorata za vanredne situacije, prestavlja drastičan pokušaj političkog pritiska i neprihvatljivog miješanja u rad državnih organa, konkretno Ministarstva unutrašnjih poslova i ministra Danilovića lično.

"Radi se o evidentnoj opstrukciji napora ovog važnog resora u Vladi izbornog povjerenja i nastojanja da se obezbijede uslovi za održavanje slobodnih i fer izbora. Naglašavamo da je ministar Danilović u pomenutom, kao i u svim ostalim slučajevima, poštovao zakon, i da će to raditi i ubuduće, uvjeren da poštovanje prava nije pravno nasilje", navode u MUP-u.

Oni podsjećaju da je zakonska obaveza ministra unutrašnjih poslova, kako god se on zvao i bio "ad hoc" ili ne, da potpiše rješenje o prestanku radnog odnosa službeniku ili namješteniku ukoliko je pravosnažnom presudom osuđen za krivično djelo koje ga čini nedostojnim za rad u državnom organu.

"U navedenom predmetu je pravosnažnom presudom Osnovnog suda u Pljevljima Muamer Hadžalić, načelnik PJ Pljevlja za teritorju opština Pljevlja i Žabljak Direktorata za vanredne situacije, oglašen krivim za krivično djelo zloupotreba službenog položaja u pomaganju, i osuđen na uslovnu kaznu zatvora od šest mjeseci. Radi se dakle o rješenju iz pravno radnog odnosa unutar Ministarstva unutrašnjih poslova i rješenju na koje gospodin Hadžalić ima pravo žalbe po zakonskoj proceduri, a ne o “pravnom nasilju i samovolji“, što je kvalifikacija do koje je DPS Pljevalja došao nakon konsultacija sa neimenovanim advokatom, za kojeg se ne zna koga zastupa, budući da se u rješenju nigdje ne pominje Demokratska partija socijalista", saopšteno je iz MUP-a.

Ostaje, kako navode, nejasno po kojem osnovu DPS angažuje advokata da zastupa gospodina Muamera Hadžalića u sporu koji se isključivo tiče radnog prava.

"Nejasno je i zašto se anonimnni advokat i DPS oglašavaju prije nego što se o svemu izjasni sam gospodin Hadžalić. Ovakav partijski istup otvara pitanje - treba li ubuduće sva rješenja Ministarstva unutrašnjih poslova slati na uvid partijama i strankama ukoliko se ona odnose na njihove članove i simpatizere? Uvjereni smo da ne. Dio partijskog reagovanja u kojem se navodi da „djelo za koje je uslovno osuđen gospodin Hadžalić nije imalo niti ima ikakve posledice po instituciju u kojoj je zaposlen, što govori i činjenica da je na istu funkciju ponovo izabran u maju ove godine” ostavljamo sudu javnosti, jer je pravosuđe kroz presudu i kvalifikaciju tog djela već saopstilo svoj konačan stav. Prizemnu retoriku OO DPS Pljevlja i kvalifikacije na račun ministra Danilovića nećemo komentarisati ni sada, ni ubuduće", saopšteno je iz MUP-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније