Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 05. 2013. 12:35 >> 12:34
1

JASNA POLITIKA

Lajčak: Proširenje EU bez alternative

Slovački šef diplomatije Miroslav Lajčak rekao je da proširenje Evropske unije mora da se nastavi sve dok zemlje zapadnog Balkana ne steknu punopravno članstvo, te da nema alternative procesu proširenja.


On je ocijenio da EU nema šta bolje da ponudi zemljama zapadnog Balkana od punopravnog članstva u Uniji.

Lajčak je rekao da su sva dosadašnja proširenja bila uspješna zato što su ojačala ne samo nove članice već cijelu Uniju.

"Katastrofalne prognoze koje su pratile stupanje Slovačke i još devet zemalja u Uniju 2004. godine da će evropsko tržište preplaviti jeftina radna snaga, da ćemo srušiti evropski socijalni sistem ili da EU neće biti u stanju da odlučuje nijesu se potvrdile", rekao je Lajčak, navodeći da proces proširenja mora da se nastavi, ali tako da se dosljedno poštuju postavljeni uslovi. 

On je upozorio da pored umora od proširenja u starim članicama EU i na zapadnom Balkanu postoji umor, ali od reformi.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније