Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

25. 07. 2016. 08:04 >> 07:47
4

BEŠIĆ O KAMPANJI

DPS računa na lidera, DF će radikalno

Politički analitičar Miloš Bešić ocijenio je da Vlada izbornog povjerenja neće izdržati do kraja svog mandata.

 

On je kazao da se "opozicioni ministri" u Vladi nalaze u ozbiljnom problemu, jer postoji otvoren pritisak opozicione javnosti da otkriju mehanizme zloupotrebe državnih resursa.

"Kada se bude otkrilo da dokaza o tim malverzacijama nema, sa jedne, i kada partije koje su delegirale opozicione ministre postanu svjesne partijskog rejtinga, po mom sudu, prije će se odlučiti da izađu iz Vlade kako bi delegitimisali regularnost izbora, nego da ostanu do kraja u Vladi i da te izbore legitimišu", ocijenio je Bešić za Pobjedu.

Govoreći o predizbornoj kampanji, on je rekao da je kampanja vrlo predvidiva. Smatra da će se DPS osloniti na snažnu organizaciju i neprikosnovenog lidera, prozivajući političke protivnike da hoće da ponište rezultate referenduma.

DF će, dodaje, nastaviti radikalnu retoriku prema DPS-u i prozivaće sve ostale partije da su izdale opozicione interese ulaskom u Vladu.

SNP će, smatra, imati kampanju koja se tradicionalno oslanja na dobru organizaciju i lojalne glasače.

"URA će se prosto pogubiti u kampanji zato što imaju slabog lidera i odsustvo snažne ideje, uz činjenicu da već sada imaju nedovoljno snažnu podršku. SDP će se ponašati kao crnogorski DF, dakle radikalno, ali na patriotskoj matrici. Demos će se ponašati radikalno i diplomatski u isto vrijeme, što je u skladu sa karakterom i političkim stilom njihovog lidera. Demokrate će biti najinteresantnije, zato što oni kombinuju progresivan i konzervativan pristup, modernost i tradicionalizam. SD će imati kampanju koja slijedi stav: glasajte za nas zato što podržavamo DPS i sa ovom kampanjom će imati problema u političkoj komunikaciji. Pozitivna će pokušati da kapitalizuje pozicije vlasti koje su dobili uz jednu mobilnost i energiju koju očito pokazuju na terenu. BS se oslanja na bošnjački argument i klijentelizam. Sve ostalo nije vrijedno pomena", zaključio je Bešić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније