Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I.P. ]

25. 07. 2016. 08:18 >> 08:01

GRBOVIĆ IZRIČIT

Bez vanrednih izbora u Nikšiću

Predsjednik Opštine Nikšić, Veselin Grbović, rekao je da nema razloga da se u tom gradu održe prijevremeni lokalni izbori.

 

"Ne vidim zaista nijedan ozbiljan razlog da prije vremena održavamo izbore u Nikšiću. Do kraja mandata ima još punih devet mjeseci i očekujemo da se redovni lokalni izbori održe u aprilu naredne godine. Nema razloga za prijevremene izbore posebno zato što su rezultati koje je do sada napravila ova lokalna vlast zaista sjajni", rekao je Grbović za Dnevne novine.

Komentarišući optužbe da je Nikšić, za vrijeme njegovog mandata, postao prezadužena opština, Grbović kaže da je baš na tom planu urađeno najviše.

"Ne bih htio sam da se hvalim, ali je javnosti već dobro poznato, da smo, bez obzira na ogromna dugovanja koja smo zatekli na početku mandata, sada sposobni da redovno izvršavamo sve naše mjesečne obaveze. Isplaćujemo redovno plate, budžet je stabilan, imamo sredstava za tekuće obaveze koje uredno izvršavamo, a istovremeno se trudimo da dio sredstava, ne u onoj mjeri koliko bismo željeli, odvajamo i sredstva iza kapitalne investicije", rekao je Grbović.

Podsjeća da je izvršen reprogram poreskih obaveza, a uredno se po tom reprogramu plaćaju anuiteti.

"Izvršili smo i refinansiranje komercijalnih kredita koji su sada manji od pet miliona, tako da je sada naša obaveza po tom osnovu oko 100.000 eura mjesečno. Mislim da je sve to ogroman uspjeh na planu finansijske konsolidacije opštinske kase", kazao je Grbović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније