Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I.P. ]

25. 07. 2016. 09:03 >> 08:44
7

VLAHOVIĆ SMATRA

Politika "trojke" diletantska

Predsjednik Crnogorske demokratske unije (Cdu), Miodrag Vlahović, ocijenio je da bi sve procrnogorske i pro NATO partije trebalo da zajedno nastupe na predstojećim parlamentarnim izborima.

 

On je rekao da je moguće da podjele u društvu budu prevaziđene rješenjem, kao što je Vlada izbornog povjerenja, ali ne i sadašnjim ponašanjem.

Izlazak dijela opozicije iz Vlade bi, prema mišljenju Vlahovića, ugrozio kredibilitet tih partija kod građana. 

Govoreći o načinu izlaska na predstojećim izborima, te najavu DPS-a da će nastupiti samostalno, Vlahović je rekao da je to DPS logična pozicija.

"Mada nikad ne treba isključiti razna iznenađenja i korekcije stava. Za dio opozicije koji je protiv članstva u NATO i koji još manta o promjeni državno-pravnog statusa nijesam baš neki stručnjak. Oni ne treba da uspiju i neće uspjeti, ni ovoga puta", rekao je Vlahović za Portal Antena M.

Cdu je, kako kaže, "na poziciji da svi treba da budemo zajedno".

"Ali sa kredibilnom politikom i porukama koje su primjerene crnogorskim nacionalnim i državnim interesima. Ono što se trenutno dešava je pomalo dosadno. Ja sam već predložio, sasvim ozbiljno, da na toj zajedničkoj listi, ako se svi okupimo, zauzmem posljednje, 81. mjesto. Ne valja da redosljed bude kamen spoticanja, ako smo ozbiljni u tome za što se zalažemo. Nadam se da i to neće biti interpretirano kao 'nepodobnost za saradnju'", kazao je Vlahović.

On smatra i da je realno da Vlada izbornog povjerenja bude potencijalno trajno rješenje za prevazilaženje podjela, kako je to najavio i sam premijer.

"Mada ponašanje većine ministara i drugih privremenih Vladinih službenika ne ohrabruje tu namjeru. I neki međunarodni krugovi u njihovom ponašanju i potezima, kao i u izjavama njihovih lidera koji to posmatraju sa strane, prepoznaju politički diletantizam i površnost. Vidjećemo, naravno, poslije izbora. Đukanovićeva izjava je, u tom smislu, bila jasni signal. Ali, takav signal treba neko i da shvati i prihvati", rekao je on.

Odgovarajući na pitanje smatra li ozbiljnim nagovještaje izlaska "trojke" iz Vlade, pokušaja odgađanja izbora i reprize "makedonskog scenarija, Vlahović kaže: "Ako je neko ušao u Vladu da bi iz nje izašao prije izbora pod ovim ili onim izgovorom, onda je cijela rašomonijada u vezi tzv. parlamentarnog dijaloga i svega što ga je pratilo - bilo jedno pompezno gubljenje vremena i dragocjene političke energije. To ne zvuči ozbiljno i kompromitovalo bi i preostale tragove ozbiljnosti ove grupacije i pred crnogorskim građanima i pred međunarodnom javnošću".

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније