Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

25. 07. 2016. 09:10 >> 08:51
7

MANDIĆ SIGURAN

DF moćan da pobijedi DPS

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić ocijenio je da je Demokratski front (DF) moćna politička organizacija koja će da pobijedi DPS.

 

DF će, poručuje on, dovesti do kraja proces oslobođenja Crne Gore.

Mandić kaže i da DF nema nikakvih kontakata sa Demosom, SDP-om i Građanskim pokretom URA.

Prema njegovim riječima, taj politički savez želio bi da okupi i objedini sve antirežimske stranke ali, neprijatna iskustva sa nekadašnjim opozicionim političarima velika su prepreka za to.

"Oni su, nakon što su policija i angažovane kriminalne grupe brutalno razbile proteste, pružili ruku spasa posrnulom režimu i opozicione redove zamijenili veoma sumnjivim i problematičnim upaskom u vladu Mila Đukanovića. Inicijator sporazuma i glavni pregovarač u procesu pristupanja bivših opozicionara režimu Ranko Krivokapić uopšte ne krije da je glavni razlog za taj potez bila namjera da se stabilizuje Đukanovićeva vlast i izbjegne tzv. makedonski scenario. DF je moćna politička organizacija koja će da pobijedi DPS, i opozicionu doslednost ne želi da uprlja neprincipijelnim predizbornim savezima sa onim strukturama koje su se teško iskompromitovale saradnjom sa kriminalizovanim i korumpiranim režimom", rekao je Mandić za Dan.

Ukoliko uslovi za oktobarske parlamentarne izbore ne budu fer, onda i rezultati tako organizovanih izbora nijesu regularni, što znači da su za DF neprihvatljivi, poručuje Mandi.

"Mi imamo konkretan plan za smjenu odnarođene vlasti koji narod podržava i prati, i zato smo sigurni da ćemo proces oslobađanja Crne Gore dovesti do kraja kako bismo mogli da se posvetimo rješavanju najvažnijih životnih problema koji opterećuju građane. Naša namjera da zaustavimo diskriminaciju, obračunamo se sa organizovanim kriminalom i korupcijom i pokrenemo ekonomiju koja će u kratkom roku zaposliti sve mlade ljude koji traže posao jeste politika koja nema alternative", dodao je on.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније