Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

25. 07. 2016. 11:43 >> 11:24

PEJOVIĆ ISTAKAO

CG pouzdan partner EU

Crna Gora će, kao i do sada, nastaviti da pomaže susjedima na putu prema članstvu u EU, posebno kroz saradnju na realizaciji zajedničkih ciljeva, saopštio je državni sekretar za evropske integracije i glavni pregovarač ambasador Aleksandar Andrija Pejović.

 

On je istakao da će Crna Gora ostatipouzdan partner Evropskoj uniji u sprovođenju strateških politika i pravaca i prevazilaženju izazova s kojima se EU suočava.

Pejović je, kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI), učestvovao na neformalnom sastanku ministara evropskih poslova, koji je u okviru slovačkog predsjedništva EU održan 24. i 25. jula u Bratislavi.

U fokusu razgovora je, navodi se, bila politika proširenja EU i aktuelni izazovi s kojima se suočavaju države u procesu pristupanja EU.

Predstavnici Crne Gore, Albanije, Makedonije, Srbije i Turske su prenijeli snažnu odlučnost svojih država za nastavak kvalitetnog sprovođenja reformskih procesa koji će ih približiti evropskom kvalitetu života i osigurati buduće članstvo u EU.

Pejović je istakao da je Crna Gora snažno posvećena evropskoj integraciji, te da su reforme koje sprovodimo u procesu pristupanja najbolji mehanizam za približavanje evropskim standardima i unapređenje kvaliteta života građana.

"Evropska integracija ostaje primarni cilj državne politike i stoga ohrabruju poruke iz EU da se proširenje neometano nastavlja, posebno uz podršku aktuelnog slovačkog predsjedništva", poručio je ambasador Pejović.

On je rekao da je najbolji pokazatelj odlučnosti i posvećenosti evropskom cilju "stalni i uravnoteženi napredak u svim oblastima, te činjenica da je Crna Gora za četiri godine vođenja pregovora napravila ogroman iskorak prema članstvu koji se ne ogleda samo u 24 otvorena pregovaračka poglavlja nego u kvalitativnim promjenama koje pozitivno utiču na život ljudi".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније