Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R. [ tanjug.rs ]

25. 07. 2016. 14:40 >> 14:29
2

GRABOVCI SMATRA

Demarkacija sa CG po SLO-HR principu

Kosovska vlada neće podnijeti Skupštini na ratifikaciju sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom prije debate, koja je o tom dokumentu zakazana za 3. avgust, a potpredsjednik Demokratske partije Kosova Adem Grabovci smatra da bi za rješenje tog pitanja trebalo primijeniti "slovenačko-hrvatski princip", piše kosovska štampa.

Potpredsjednikom Demokratske partije Kosova (PDK) Adem Grabovci, pak, smatra da bi kosovska skupština trebalo da glasa o sporazumu o demarkaciji granice sa Crnom Gorom.

Grabovci je u intervjuu za prištinsku Epoku e Re rekao da bi, zbog mnogih protivrječnosti, najpovoljnije rješenje bilo "slijediti slovenačko-hrvatski primer, kako bi to pitanje ostalo otvoreno za reviziju ili međunarodnu arbitražu, a za to bi bila potrebna saglasnost obje zemlje".

Od ratifikacije sporazuma, na koji ne pristaje parlamentarna opozicija, Prištini zavisi dobijanje vizne liberalizacije, pa Zeri konstatuje da, ako vlada odluči da sprovede pomenuti sporazum uprkos tom protivljenju, Kosovu prijeti duboka kriza.

Portparol kosovske vlade Arban Abraši rekao je za prištinski Zeri da vlada još nije odlučila kada će podnijeti sporazum Skupštini.

"Još nije određen datum. Ne vjerujem da će se to dogoditi prije 3. avgusta", kazao je Abraši.

Kosovski dnevnici danas prenose i da je lider radikalnog opozicionog pokreta Samoopredjeljenje Visar Imeri na sastanku sa generalnim sekretarom stranke rekao da se njeni članovi moraju mobilisati kako bi se suprotstavili sporazumu o demarkaciji sa Crnom Gorom.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније