Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me; Objava: I. P. ]

26. 07. 2016. 11:21 >> 12:24
1

BEZ KVORUMA

Sjednica otkazana, DPS nije došao

Sjednica Odbora za politički sistem, na kojem je trebalo da bude održano konsultativno saslušanje u vezi sa Predlogom izmjena i dopuna Zakona o medijima, otkazana je zbog nedostatka kvoruma.

Predsjednik Odbora iz redova SDP-a, Rifat Rastoder, rekao je za Portal RTCG da se na sjednicu nijesu pojavili predstavnici DPS-a, koji imaju većinu u tom skupštinskom tijelu. On smatra da su politički motivi razlog nedolaska poslanika DPS-a.

Na pitanje našeg Portala da li će i kada biti zakazana nova sjednica Odbora, Rastoder je odgovorio: "Nema vremena da bude zakazana nova sjednica Odbora. U dinamici kakva je sada u Skupštini, nema se mogućnosti za to".

Zamjenica predsjednika Odbora, Snežana Jonica izvinila se gostima zbog otkazivanja sjednice.

"Ne doći i onemogućiti da govore onima koje smo pozvali, govori o onima koji onemogućavaju gostima da kažu svoje mišljenje“, navela je Jonica.

Direktorica Televizije Vijesti, Marijana Bojanić, ocijenila je da današnji potez dovoljno pokazuje koliko vladajuća struktura brine o medijima, ocjenjujući da većini u parlamentu u ovom trenutku ne odgovara bilo kakva promjena u medijima, prenosi Mina.

Izvršni direktor Radija Antena M, Miodrag Strugar, kazao je da je danas želio da govori o nekim djelovima Predloga zakona koji nijesu dio evropske prakse, niti ih je moguće primijeniti.

On je naveo da se to, prije svega, odnosi na kriterijum "čitanost, gledanost, slušanost i povjerenje". Kako je kazao, nijedna kompanija u svijetu na taj način ne promoviše svoje usluge, pa tako ni države.

"Htio sam da pitam sve poslanike da li bi ste vi za svoju političku partiju išli da se reklamirate u nekom rijaliti šouu koji je najgledaniji", saopštio je Strugar.

Predsjednik Koalicije nevladinih organizacija "Saradnjom do cilja" Goran Đurović je naveo je da se danas nijesu pojavili oni koji su zagovarali javnu raspravu.

"Juče sam čuo puno proizvoljnih, netačnih informacija od poslanika i ovo bi bila prilika da informacije prisutne u medijima dobiju prave odgovore", kazao je Đurović novinarima.

Direktorica Akcije za ljudska prava (HRS) Tea Gorjanc Prelević smatra da je neodgovorno što se neki poslanici nijesu pojavili da čuju njihove argumente.

Podsjećamo, u ime Vlade su na saslušanje bili pozvani ministri pravde i kulture – Zoran Pažin i Pavle Goranović.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније