Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

26. 07. 2016. 16:41 >> 16:22

OBJAŠNJENJE DPS-A

"Saslušanje" ne bi poboljšalo zakon

Ne postoji konsultativno saslušanje koje će uspjeti da poboljša ovakav predloženi zakonski tekst, kazala je, za Radio Crne Gore, poslanica Demokratske partije socijalista Marta Šćepanović, objašnjavajući zašto poslanici ove partije nijesu došli na sjednicu Odbora za politički sistem, na kojem je trebalo da bude održano konsultativno saslušanje u vezi sa Predlogom izmjena i dopuna Zakona o medijima. Sjednica, zbog nedostatka kvoruma, nije održana.

Šćepanović je ocijenila i da je kontrolno saslušanje ishitreno zakazano, a da su učesnici pozive dobili juče.

"Takođe, u odnosu na ovako ishitreno zakazano konsultativno saslušanje, mogu da kažem da je, prosto, u našem zgusnutom rasporedu u Skupštini, gdje praktično radimo i po 18 sati dnevno, gdje smo, u međuvremenu, od dana zakazivanja konsultativnog saslušanja, zakazali još jednu sjednicu sa novopredloženim dnevnim redom. Od svih obaveza koje imaju poslanici, prosto, ne smatramo da je ovakvo konsultativno saslušanje, zakazano na brzinu, moglo odgovoriti na pravi način da se nešto pokuša izmijeniti u ovom zakonu", kazala je Šćepanović.

DPS nije, kako je kazala njegova poslanica, nije protiv konsultativnih saslušanja i kao primjer navela da su inicirali konsultativno saslušanje  koje se odnosi na primjenu Zakona o biračkim spiskovima.

"Naš stav povodom ovoga je da teško može sada, u ovom momentu, konsultativno saslušanje da izmijeni bilo što. Smatramo, kao što smo juče kazali na plenumu, da je za donošenje Zakona o medijima, koji se tiče, prije svega ljudskih prava i sloboda, neophodna jedna šira rasprava, neophodno učešće svih relevantnih subjekata i ne mislimo da će, jedno na brzinu zakazano konsultativno saslušanje, uspjeti da promijeni i poboljša ovako predložen tekst zakona", kazala je Šćepanović.

Na pitanje da li ovakav odnos DPS-a može da utiče na sudbinu sporazuma vlasti i opozicije, Šćepanović je kazala da, što se konkretno tiče DPS-a, svaka radnja ove partije je upravo bila u duhu potpisanog koalicionog sporazuma.

"Upravo u kontekstu tog dijaloga smo i glasali kada se utvrđivao dnevni red, za predlog zakona o medijima koji su podnijeli potpisnici sporazuma - SDP,  Demos i URA", kaže Šćepanović ali naglašava da je sporazum potpuno jasan - da će potpisnici inicirati izmjene zakona o medijima.

"A, kao što zante, DPS u tome nije učestvovao, već su izmjene predložili poslanici ovih partija", kazala je Šćepanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније