Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavila R.B. ]

26. 07. 2016. 17:10 >> 16:51
1

SDP TVRDI

DPS opstruira donošenje Zakona o medijima

Demokratska partija (DPS) opstruira donošenje Zakona o medijima i time šalje poruku da joj odgovara trenutno stanje u medijskoj sferi, smatraju u Socijaldemokratskoj partiji (SDP).

Predstavnici DPS-a nijesu došli na današnju sjednicu Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu i ona, zbog nedostatka kvoruma, nije danas održana.

„Nepojavljivanjem poslanika na konsultativno saslušanje povodom Predloga zakona o izmjenama Zakona o medijima, DPS šalje poruku ignorisanja Sporazuma o fer i slobodnim izborima koji predviđa donošenje ovog akta“, kaže se u reagovanje SDP-a.

Kako se navodi, predstavnici opozicije podnijeli su taj Predlog zakona u dubokoj vjeri da se radi o kvalitetnom rješenju koje sadrži evropske standarde iz ove oblasti i očekivali su konstruktivan pristup ovom pitanju. 

Iz SDP-a su kazali da je Predlog zakona bio otvoren za sugestije i amandmane, što je i bila i namjera saslušanja koje su, dodali su, poslanici DPS-a opstruirali.

„Očigledno da je DPS izabrao da minira donošenje ovog akta i time poslao poruku da im sasvim odgovara trenutno stanje u medijskoj sferi, primitivizacija medijske scene i uvezena PINK-Informer propaganda kojom su kontaminirali crnogorski medijski prostor“, ocijenili su iz SDP-a.

Oni su kazali da DPS, zbog takvog neodgovornog i bahatog odnosa prema tom i drugim važnim pitanjima koja se tiču Sporazuma, preuzima na sebe veliku odgovornost za dalje političke procese i odluke koje se tim povodom budu donosile.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније