Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

27. 07. 2016. 16:27 >> 19:33
1

PAJOVIĆ - ATANASIU

Grčki Parlament će ubrzo ratifikovati Protokol

Grčki Parlament uskoro će ratifikovati Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u, saopštio je ambasador te zemlje Sotirios Atanasiu u razgovoru sa predsjednikom crnogorskog parlamenta Darkom Pajovićem.

Pajović je, kako je saopšteno iz Skupštine, zahvalio na grčkoj podršci evropskim i evroatlanskim integracija Crne Gore i istakao da je Solunski Samit, juna 2003, potvrdio i oblikovao istorijsku perspektivu za sve zemlje Zapadnog Balkana u EU, i da je to proces bez alternative za demokratsko i ekonomsko jačanje ovog regiona.

"Ambasador Atanasiu informisao je predsjednika da će Grčki Parlament uskoro ratifikovati Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u i da će imati podršku svih političkih partija u Parlamentu. Izrazio je zadovoljstvo što će Republika Grčka biti među prvim članicama koje će to uraditi i time poslalati jasnu poruku o neophodnosti što bržeg završetka ovog procesa", navodi se u saopštenju.

Pajović je, kako je saopšteno, istakao da ne treba zaboraviti da je upravo Republika Grčka bila prva kontakt zemlja sa NATO-om i da još od tada Crna Gora ima veoma intenzivnu saradnju u oblasti odbrane, naročito u školovanju kadeta i pripadnika Vojske, saradnje mornarica, zajedničkog učešća u međunarodnim misijama i operacijama.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније