Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

28. 07. 2016. 08:12   >>  09:25 27

PAJOVIĆ NA KONVENCIJI

Nećemo s protivnicima države

Lider Pozitivne Crne Gore, Darko Pajović, kazao je da su "promjene" ključna riječ u ovom periodu. On ocijenio da su mir i politička stabilnost u Crnoj Gori rezultat odluke Pozitivne Crne Gore od 27. januara, kada su podržali Vladu premijera Mila Đukanovića.

 

Pajović je, na stranačkoj konvenciji održanoj sinoć u Podgorici, rekao da su "nikad politički stabilnija Crna Gora, jasan kurs ka EU, ka NATO integracijama, i to što nemamo protivnika države u vlasti rezultat odluke Pozitivne 27. januara".

"U ovom periodu ključna riječ su promjene. Svi ćemo pričati o promjenama, posebno predstavnici opozicije. Ali mi smo specifična država, imamo dvije opozicije. Imamo samozvanu opoziciju, a to su oni što će učini sve što treba da su u vlasti. Prava opozicija je ona tradicionalna, a samozvana zapravo predstavlja blijedu kopiju Pozitivne Crne Gore iz 2012. godine. Za njih riječ promjena znači promjena kursa Crne Gore, srušiti DPS da bi se ova zemlja zaustavila u EU i NATO integracijama i usmjerila ka Rusiji", kazao je Pajović, prenio je CdM.

On smatra da samozvana opozicija želi da poništi rezultate referenduma iz 2006. godine.

"I to ne kriju, vrlo su iskreni: poruši, sruši, uništi. Mi sa takvim snagama nikad nećemo sarađivati. I drugi dio opozicije, lažna građanska opozicija, isto pominje promjene. Oko te strukture su se okupili i medijski tajkuni, milioneri, i dio tranzicione buržoazije. Oni bi isto tako željeli promjene, da smijene DPS, pa da uzmu milione u ruke, i sa nekoliko desetina miliona da naprave stotine miliona eura. Oni ne mogu da prihivate da neko može biti bogatiji od njih. Za njih su promjene zapravo promjene elite. Kakav je to interes važniji od naše države? Neka pričaju sa nama šta god žele, ali mi njih u izdaji države nikad podržati nećemo", istakao je on.

Pajović tvrdi da postoji i treća grupa.

"Oni koji kažu da pitanje NATO i EU nije važno, oni ni o čemu nemaju stav. To je licemjerno, jer kakva je politička elita koja nema stav ni o čemu", pitao je Pajović. 

Potpredsjednica partije, Azra Jasavić, smatra da vrijeme Pozitivne dolazi.

"Nije vrijeme za velike riječi, vrijeme je za velika i prava djela, od kojih će svi građani imati koristi, a ne moćne partije i moćni pojedinci koji su se uključili da bi sebe pogadili, a narod siromašili. Tome moramo stati na kraj. Naši politički protivnici nijesu naši neprijatelji, već saveznici ukoliko znamo od njih napraviti saveznike, i naučimo ih da igraju po našim časnim pravilima", kazala je ona.

 

Пратите нас на

Коментари27

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније