Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mila Vuković, TV CG

28. 07. 2016. 20:31 >> 20:13

SKUPŠTINA O RJEČNIKU

Dilema o potrebnoj većini prekinula sjednicu

Skupština se, uoči utvrđivanja dnevnog reda nove sjednice, izjasnila o setu izvještaja i prijedloga odluka o kojima je rasprava završena tokom minulih nekoliko dana. Počev od Predloga odluke o izboru članova odbora za praćenje primjene zakona i drugih propisa od značaja za izgrađivanje povjerenja u izbroni proces, pa do Prijedloga odluke o obrazovanju Odbora za praćenje primjene Zakona o izboru odbornika i poslanika u dijelu koji se odnosi na medije. Glasanje o prijedlogu Rezolucije o Rječniku CANU i prjedlogu odluke o formiranju Odbora nadležnog za auto put Bar - Boljare, odgođeno je za sjutra.

Prijedlog odluke o izboru članova Odbora za praćenje primjene zakona i drugih propisa od značaja za izgrađivanje povjerenja u izbroni proces izazvao je opsežnu, na momente politički uzavrelu rasparavu na skupštinskom plenumu.

Skupština je dala zeleno svjetlo prijedlogu odluke o obrazovanju Odbora za praćenje primjene zakona o izboru odbornika i poslanika u dijelu koji se odnosi na medije. Za predsjednicu je imenovana Nada Drobnjak iz DPS-a, a njen zamjenik u odboru biće Danko Šarančić iz SNP-a.

Sjednica je, međutim, prekinuta kada se pred poslanicima otvorila dilema koja je to većina potrebna za izglasavanje amandmana na prijedlog Rezolucije o rječniku CANU. Da li većina svih, ili većina prisutnih poslanika. A za amandman DPS-a glasalo je 39, dva poslanika bila su protiv, tri uzdržana. Prethodno su iz DPS-a objasnili da su spremni da podrže prvih 5 tačaka rezolucije, izuzev šeste.

Zbog svega toga, izjašnjavanje o prijedlogu Rezolucije o Rječniku CANU poslanici će se izjasniti sjutra, za kada su odgodili i izjašnjavanje o prijedlogu odluke o formiranju Odbora koji bi nadzirao izgradnju auto puta Bar-Boljare.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније