Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 07. 2016. 20:50 >> 20:38
3

REFERENDUM O NATO-U

Na dnevnom redu nema rezolucije SNP-a

Poslanici nijesu usvojili predlog Socijalističke narodne partije da se, na novoj sjednici parlamenta, raspravlja o Rezoluciji o održavanju državnog referenduma o članstvu Crne Gore u NATO.

Za je glasao 31 poslanik, protiv 37, dok je devet poslanika bilo uzdružano.

Lider SNP-a Srđan Milić ranije je pozvao sve poslaničke klubove da glasaju da se Rezolucija uvrsti u dnevni red, kako bi se otvorila sveobuhvatna rasprava koja bi, kako očekuje, rezultirala usvajanjem tog dokumenta.

Rezolucija se, kako je poručeno iz SNP-a, ne bavi time kako će se ko izjasniti na slobodnom i poštenom referendum.

"Već samo, svjesni odgovornosti trenutka i potrebe da se na demokratski način riješi situacija u kojoj se Crna Gora nalazi nakon pozivnice za punopravno članstvo u NATO vojnom savezu, ističe da o tom pitanju građani treba direktno da odlučuju", naveo je Milić.

Poslanici su, nakon duge rasprave, utvrdili dnevni red u kome je predviđeno izjašnjavanje o predlogu odluke o prihvatanju akcionarskog ugovora između države Crne Gore i kompanije A2A.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније