Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Beta; Objavio: I. P. ]

29. 07. 2016. 09:45 >> 09:26

VASELJI ZA VOA

Jedinstveno o granici s Crnom Gorom

Predsjednik Skupštine Kosova, Kadri Veselji, izjavio je da je po pitanju demarkacije granične linije sa Crnom Gorom, političkom spektru Kosova potreban zajednički stav.


Veselji je za Glas Amerike na albanskom jeziku kazao da je pitanje demarkacije od "strateškog značaja za jačanje suvereniteta i državnog integriteta Kosova". 

"Mi nijesmo spremni da se jedan kvadratni centimetar Kosova otuđi, ali ni da istovremeno bude manipulacije osjećanjima za pitanje koje se direktno odnosi na naš državni integritet", kazao je predsjednik kosovske skupštine.

Veselji, koji je i lider Demokratske partije Kosova, ocijenio je da je potrebno okončati demarkaciju, "posebno sa susjedom kakva je Crna Gora, koja je među prvim državama priznala Kosovo".

"Mi treba da sačuvamo dobrosusjedske odnose sa svim susjedima, treba da jačamo odnose sa međunarodnom zajednicom, ali želim da kažem da će naše institucije vrlo brzo i pametno odlučiti o pitanju demarkacije", kazao je Veselji.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније