Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

29. 07. 2016. 12:02 >> 15:39
1

GALIP I IVANOVIĆ

Snažna podrška Turske ka NATO-u

Republika Turska nastaviće snažnu podršku punom učlanjenju Crne Gore u NATO, saopštio je ambasador te zemlje u Podgorici, Serhat Galip.

 

On je, tokom razgovora sa potpredsjednikom Vlade, Petrom Ivanovićem, podsjetio da je Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u prošao proceduru parlamentarnih tijela, čime su, kako je saopštio, "stvoreni uslovi za njegovu ratifikaciju u Velikoj narodnoj skupštini Turske".  

Galip je Ivanovića informisao i o trenutnoj situaciji u Turskoj i aktivnostima koje ta države sprovodi u cilju stabilizacije vanrednog stanja.

On je izrazio uvjerenje da će se situacija normalizovati u što kraćem roku, kako bi zemlja nastavila sa intenzivnim ekonomskim razvojem i evropskim integracijama.

"Ambasador Galip se zahvalio na dosadašnjoj veoma konkstuktivnoj saradnji i istakao da će Turska nastaviti snažnu podršku punom učlanjenju Crne Gore u NATO. Podsjetio je da je Protokol o pristupanju Crne Gore NATO prošao proceduru parlamentarnih tijela čime su stvoreni uslovi za njegovu ratifikaciju u Velikoj narodnoj skupštini", saopšteno je iz Vlade Crne Gore.  

Sa druge strane, kako se navodi, Ivanović je istakao da Crna Gora od obnove svoje nezavisnosti razvija sa Turskom izuzetno dobru i plodotvornu saradnju.

"Zajednički je cilj da saradnja u narednom periodu jača, kako kroz članstvo u NATO savezu, tako i kroz jačanje ekonomske bilateralne saradnje dvije zemlje. Ivanović je naglasio važnost stabilizacije situacije u Turskoj za dalji prosperitet i razvoj te zemlje i ukupne međunarodne, posebno ekonomske odnose", piše u saopštenju Vlade.

Razgovarajući o zajedničkim projektima koji su realizovani u Crnoj Gori, sagovornici su saglasni da su realizovane aktivnosti doprinijele poboljšanju kvaliteta života građana Crne Gore.

"Dobar primjer je nedavno otvoren vodovod u Rožajama. Galip i Ivanović su istakli značaj projekata u oblasti poljoprivrede i ruralne infrastrukture koje je realizovala Turska razvojna agencija (TIKA) i saglasili da u narednom periodu treba pojačati ne samo zajedniče projekte, već i turske investicije u Crnoj Gori. U oblasti poljoprivrede već postoje planirani projekti koji će se realizovati u saradanji sa TIKA-om, ali prostora ima i za nove ideje i inicijative", navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније