Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V./P.R. [ RTCG.me ]

30. 07. 2016. 16:40 >> 08:41
7

USKORO ODGOVOR SDP-A

URA pokreće proceduru za izlazak iz Vlade

Nakon što je sinoć u Skupštini izglasan Prijedlog odluke o prihvatanju akcionarskog ugovora između države Crne Gore i A2A, u Građanskom pokretu URA pokreću proceduru za izlazak iz Vlade izbornog povjerenja. To je za Radio Crne Gore potvrdio Dritan Abazović. I iz Socijaldemokratske partije najavljuju brzu reakciju.

Abazović je najavio da će Građanski pokret URA pokrenuti procedure za izlazak iz Vlade izbornog povjerenja, nakon što je sinoć u Skupštini izglasan Prijedlog odluke o prihvatanju akcionarskog ugovora između Vlade i A2A.

"Ostaćemo principijelni i stati iza svog potpisa na politički sporazum. Nakon vikenda održaćemo sjednicu partijskih organa, koji će donijeti konačnu odluku. Po mom sudu, jasno je u kom će pravcu odluka ići", rekao je Abazović.

Njegov stranački kolega, Neđeljko Rudović za Antenu M kaže da se sinoć desilo ono čega su se pribojavali, jer su, kako navodi, ugroženi državni interesi.

"Što se nas tiče to znači da je sporazum srušen. Mi ćemo vrlo brzo sazvati Centralni odbor, to je jedini organ Ure koji može da donese konačnu odluku. Prijedlog Centralnom odboru će biti izlazak i Vlade i to je potpuno sigurno. Centralni odbor će se sastati u najkraćem mogućem roku, u toku naredne sedmice", kazao je Rudović.

Upitan da li će prije Centralnog odbora biti konsultacija sa ostatkom ‘trojke’, Demosom i SDP-om, Rudović kaže da su na nivou rukovodstava konsultacije stalne.

"One će biti vjerovatno nastavljene tokom vikenda, s tim što naša odluka neće zavisiti od stava ostale dvije partije", kazao je on.

Kako kaže Rudović, DPS je sada preuzela punu odgovornost za sve što slijedi:

"Ne možete brutalno srušiti sporazum i ignorisati ono što u njemu piše, a onda pozivati one sa kojima ste ga potpisali da budu svjesni odgovornosti. Odgovornost je isključivo na DPS-u", kazao je Rudović.

Podsjetimo, ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović iz Demosa kazao je sinoć za TVCG da će se vrlo brzo znati hoće li Vlada izbornog povjerenja opstati i da ukoliko ne opstane, oni imaju plan.

SDP: Narednih dana odgovor

Portparol Socijaldemokratske partije, Mirko Stanić najavio je da će narednih dana dati odgovor za izlazak iz Vlade.

"Predsjedništvo i Glavni odbor Socijaldemokratske partije će narednih dana dati odgovor na ponašanje predstavnika vlasti i na izglašavanje štetnog ugovora s A2A", naveo je Stanić za Radio Crne Gore.

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović istakla je da je prihvaćeni ugovor sa A2A suprotan Ustavu Crne Gore.

"Glasanjem od strane koruptivne većine za ovu odluku kojim je prihvaćen ugovor koji je suprotan Ustavu Crne Gore i konkretno predstavlja udar na Ustav, jer se u ovom pravnom poslu uzima status suverene države Crne Gore, učinjena je pohara najvažnijeg državnog resursa", kazala je Vuksanović za TVCG.

Ona je kazala da će SDP ponuditi rješenje partnerima iz opozicije.

"Imaćemo konkretnu koordinaciju sa njima i vjerujem da ćemo donijeti rješenje koje je u interesu svih građana Crne Gore", izjavila je Vuksanović.

Dodala je da je logično da Vlada ako dođe do izlaska neće imati legitimet da radi.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније