Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

TVCG [ Objavio: O.Z. ]

30. 07. 2016. 20:35   >>  20:22 2

OPET NA ČELU FORCE

Cungu: Albanci da pronađu "zajednički jezik"

U Ulcinju je danas održan treći kongres Nove demokratske snage Forca, na kojem je jednoglasno reizabran predsjednik stranke, Nazif Cungu, izabran Glavni odbor, a usvojen je i novi statut partije.

Cungu je, uz prisjećanje na razloge formiranja partije, kazao da je zadovoljan što je nekadašnje nezadovoljstvo pretvoreno u zdravu ideju, ideju progresa i intenzivnog razvoja.

"Objedinila nas je žeja za promjenama i da na dostojan način predstavljamo naš narod i da zajednički tražimo naša prava u državnim institucijama, saglasno vremenu u kojem živimo i ograničenm mogućnostima", kazao je Cungu.

Cungu je kazao da Albanci u političkom djelovanju moraju pronaći "zajednički jezik". "U Crnoj Gori nas je malo, ali nas je mnogo ako se ujedinimo".

"Kao manjinski narod, svjesni smo da imamo teži put ka razvoju, pa zato ne treba isključiti saradnju sa većim partijama", rekao je Cungu.

Dosadašnje intenzivno političko djelovanje, uslovilo je bolju situaciju, ali prostora za boljitak ima i u narednom periodu.

"Mi Albanci smo uvjek njegovali solidarnost i harmoniju u sredini punoj različitosti. U mjestima gdje živimo postoji međuetnički i međuvjerski sklad, tako da moramo biti otvoreni za političku saradnju", poručio je Cungu.

Dokaz tome je dosadašnje djelovanje u koalicionoj vlasti, gdje prema riječima Cungua, više subjekata, više ideja i različitih programa, može donijeti samo pozitivne rezultate...

"Period koji je iz nas, a koji je obilježio zajednički rad na očuvanju političke i društvene stabilnosti, potvrdio je da je Nova demokratska snaga Forca nezaobilazan subjekt crnogorskog političkog života i značajan činilac crnogorskog parlamentarizma", kazao je zamjenik predsjednika DPS-a, Duško Marković.

"Kao nacionalne partije, koje imaju jedan program i cilj, moramo da nastavimo da koordiniramo onim što nam je zajedničko. Želim Vam da donesete prave oidluke za Ulcinj i sve Albance u Crnoj Gori", poručio je predsjednik Demokratske partije, Fatmir Đeka.

Na današnjem Kongresu Force usvojen je novi statut, ali i izabran novi Glavni odbor, u kome će biti 35 odsto žena, pa je na taj način ispoštovan balans na principima rodne ravnopravnosti, što je i jedan od ciljeva partije.

(Prilog: Ajda Šufta, TVCG)

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније