Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

30. 07. 2016. 21:15 >> 22:04
1

POZITIVNA OCIJENILA

Bojanić bi da abolira sebe od odgovornosti

Dok nadležno tužilaštvo ćuti po prijavi Socijaldemokrata (SD) protiv poslanika Mladena Bojanića za moguću ucjenu i pritisak na poslanike SD-a da ne glasaju za predsjednika Skupštine Darka Pajovića, Bojanić sa takozvanim predstavnicima NVO koji čine "Koaliciju za spas i slobodu Mladena Bojanića" vodi kampanju da sam sebe unaprijed abolira od odgovornosti, vršeći pritisak na tužilaštvo da po prijavi ne postupa, saopšteno je iz Pozitivne Crne Gore.

"'Koalicija za spas i slobodu Mladena Bojanića' u galopu se bavi tumačenjem odredba člana 47 Zakona o sprječavanju korupcije, koji govori da se sa podacima o zviždaču postupa u skladu sa zakonom kojim se uređuje tajnost podataka, osim ako zviždač izričito zatraži da ti podaci budu dostupni javnosti, pri čemu zaboravlja par važnih činjenica", kazala je sekretarka Sekretarijata za pravo Pozitivne Crne Gore, Zagorke Pavićević.

Kako navodi, prva je da samo tužilac može da odgonetne dilemu da li je Patricija Pobrić zviždač, ucjenjivač, saradnik ili žrtva Mladena Bojanića, kada odluči o osnovanosti prijave SD-a protiv Mladena Bojanića.

Druga činjenica je, kaže Pavićević, da je Patricija Pobrić prije obraćanja agenciji svoje lične podatke učinila dostupnim javnosti, treća da Patricija Pobrić još uvijek nema status zviždača, četvrta da je sve relevantne podatke iz prijave javnosti dostavio Bojanić.

"Što znači da je Patricija Pobrić inicirala da svi podaci vezani za slučaj budu javni. Zato logično tumačenje norme člana 47 Zakona zbog načina ponašanja Patricije Pobrić i njenog saradnika Bojanića podrazumijeva da su imenovani izričito zatražili da ti podatci budu potpuno javni", saopštila je Pavićević.

Zato, kako je kazala, naknadna pamet "Koalicije za spas i slobodu Mladena Bojanića" neće u tumačenju Zakona puno pomoći.

Pavićević kaže da njihove zamjene teza imaju samo jedan cilj - odvratiti nadležno tužilačtvo da utvrdi moguću ucjenjivačku ulogu Mladena Bojanića u slučaju "Ramada".

"Vjerujemo da će nadležno tužilaštvo bez obzira na orkestrirani pritisak "Koalicije za spas i slobodu Mladena Bojanića" neselektivno, u skladu sa Ustavom i Zakonima, ispitati odgovornost imenovanog u ovom slučaju i time jedino razriješiti mnoge dileme, jer gdje mačke nema, miši kolo vode", poručuje Pavićević.

Bojanić: Pavićević pristala da bude izmanipulisana

Reagujući na saopštenje Zagorke Pavićević, Mladen Bojanić je kazao da sekretarki Sekretarijata za pravo Pozitivne ostaje da se uvjeri u njegove riječi.

"Iskreno mi je žao što je g-đa Zagorka Pavićević pristala da bude izmanipulisana od strane onih koji pokušavaju da nebuloznim konstrukcijama skrenu pažnju sa nepobitnih dokaza o zloupotrebi državnih resursa u partijske svrhe u slučaju Ramada", kazao je Bojanić.

On je dodao da je to ipak njen izbor, te da je neće osuđivati zbog toga jer "mnogo nas je bilo u njenoj koži".

"Srećom, velika većina je to odavno shvatila, a njoj ostaje da se među poslednjima uvjeri u moje riječi. Želim joj svako dobro", zaključio je Bojanić.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније