Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V. [ Antena M ]

31. 07. 2016. 08:26 >> 08:23
19

MARKOVIĆ PORUČIO

Opozicija frustrirana, ne vjerujem u bojkot

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković kazao je da odluka takozvane trojke da napusti Vladu otvara pitanja o mogućim posljedicama, ali da ne želi da vjeruje da će opozicione partije bojkotovati oktobarske izbore.

 

"Da li će se opozicione stranke odlučiti na neku vrstu institucionalnog bojkota, da li će organizovati proteste, da li će pozvati da im se pridruže DF i druge opozicione partije.To ostavlja dosta pitanja, ali će Vlada nastaviti da funkcioniše, i kao i sve druge institucije stvarati uslove za izbore", kazao je Marković gostujući u emisiji "Živa istina".

Potpredsjednik Vlade se osvrnuo i na eventualno ujedinjenje opozicije.

"Oni nijesu u stanju već više od 20 godina da pobijede Demokratsku partiju socijalista (DPS) na izborima i zato vuku nevjerovatnu političku frustraciju. Zato vjerujem da bi ih ideja da zajedništvom mogu poslati DPS u političku prošlost, brzo okupila bez obzira na sadašnje razlike, neprincipijelnosti, optužbe, napadanja", poručio je Marković.

On je komentarisao i medijske navode o hladnim odnosima potpredsjednika Vlade i glavnog specijalnog tuzioca Milivoja Katnića, kao i tvrdnje da želi da utiče na Katnića.

"Nemam nikakvu potrebu da sarađujem sa njim. Ja imam sasvim druge nadležnosti. Koja je to sad moja potreba i interes da utičem i vršim pritisak na tužilaštvo? Nikakva! Protiv mene se vodi kampanja, ja sam taj koji je označen vođom mojkovačkog kriminalnog klana. To se u postupku pred tužilaštvom pokazalo kao laž i niko ne kaže ni riječ da je potpredsjednik Vlade oklevetan", istakao je Marković.

On je naveo i da će Crna Gora postati članica NATO-a na proljeće naredne godine, te da su najave o završenoj ratifikaciji do kraja ove godine suviše optimistične.

Osvrnuo se i na oštru retoriku između Alijanse i Rusije i poručio da Crna Gora treba i želi da izgradi odnos s Rusijom, kakav je nekad bio.

Marković se u intervjuu govorio i o rastućoj globalnoj prijetnji – terorizamu radikalnih islamista, koji je, kako kaže, bojazan i za Crnu Goru.

"Međunarodni terorizam više ne pogađa samo države koje propagiraju drugačije vrijednosti, nego pojedinca, građanina i njegov svakodnevni život. Vidimo što proživljava Evropa, tako da je opasnost potpuno realna.Svi za koje sumnjamo su pred nadzorom i to je dovelo da spriječimo put nekoliko mladih ljudi ka Siriji. 23 crnogorskih državljana pošlo je na sirijsko ratište”, rekao je Marković.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније