Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

03. 08. 2016. 13:26   >>  18:44 3

VUČELIĆ PORUČIO

Đeljošaj ohrabruje opasne poruke

Interesi građana Tuzi ne zanimaju Nika Đeljošaja, koji svoje stavove usaglašava sa onima koji vode anticrnogorsku, antievropsku i anti NATO politiku, saopštio predsjednik podgoričkog Odbora Demokratske partije socijalista (DPS), Vladan Vučelić.

 

Iz te stranke su reagovali na izjavu Đeljošaja koji je ocijenio je da su prijeteće objave na stranici "Malesia Tuz" na račun trojice poslanika DPS-a „emotivna reakcija na izdaju povjerenja koje im je ukazano", te da uvrede i pozivi na linč nijesu upućeni njima lično, već politici DPS-a prema Malesiji.

Vučelić smatra da će izjava Đeljošaja povodom prijetnji trojici poslanika DPS-a ostati zabilježena kao presedan u crnogorskoj političkoj praksi, jer se prvi put dogodilo da jedan poslanik ne osudi i da relativizuje i dodatno ohrabruje opasne poruke upućene njegovim kolegama.

„Istina, to ne čudi kada je riječ o Đeljošaju, jer njegovu kratku političku karijeru karakterišu stalna lutanja – od pune saradnje sa DPS-om, preko koketiranja sa SDP i pokretom URA čiji rječnik danas uništava, do čvrstog zagrljaja sa DF-om, koji predvode politički nasljednici onih koji su „herojski“ jurišali na Tuzi 1998. godine“, navodi Vučelić.

Politika DPS-a je, kako je dodao, personifikacija multietničkog i multinacionalnog sklada u građanskom društvu, što su, tvrdi, dokazali  kroz decenije postojanja.

„Za DPS samostalna opština Tuzi nikad nije predstavljala problem, ne predstavlja ga ni danas. Ipak, pragmatično i mudro kao i uvijek, politički lideri albanskih nacionalnih partija su se opredijelili za očuvanje veza sa Glavnim gradom, procjenjujući da će na taj način najbolje zaštiti interese građana Tuzi“, kaže Vučelić.

Prema njegovim riječima,  aktuelni zakonski okvir Tuzima i Golubovcima je obezbjedio punu samostalnost i istovremeno sigurnost, jer kroz vezu sa Glavnim gradom imaju veće budžetske prihode nego što bi ih samostalno ostvarili.

„Dakle, sve razvojne projekte i poslove iz nadležnosti  lokalnih samouprava nezavisno opredjeljuju, a finansijsku, pa čak u slučaju potrebe i stručnu i administrativnu podršku, obezbjeđuje Glavni grad. Đeljošaj je izgleda zaboravio da je i sam učestvovao u radnoj grupi koja je usvojila ovakvo rješenje“, dodaje Vučelić.

On je ocijenio da interesi građana Tuzi ne zanimaju Nika Đeljošaja, već se vodi isključivo ličnim stavovima, koje usaglašava sa onima koji vode anticrnogorsku, antievropsku i anti-NATO politiku.

„Navodnu „brigu“ o sunarodnicima Đeljošaj je sveo na iskrenu brigu o sopstvenoj fotelji u Skupštini, koju je uzurpirao uskraćujući političko pravo svog kolege Mehmeta Bardhija. A ako je Đeljošaj sklon političkoj amneziji, građani nijesu i takvu neprincipijelnu politiku će ocijeniti sami na predstojećim izborima“, zaključio je Vučelić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније