Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

08. 08. 2016. 12:19 >> 12:00
1

ALBANSKA ALTERNATIVA

Pozvali nacionalne partije na udruživanje

Albanska alternativa (AA) radi na udruživanju nacionalnih partija i pozvaće druge nacionalne stranke da im se pridruže kako bi na dostojanstven način predstavili interese tog naroda, saopšteno je iz te partije.

 

“U narednom periodu ćemo razgovarati i pozvati i ostale nacionalne subjekte da se pridruže Albanskoj alternativi, kao subjekta koji od osnivanja, prije deset godina, ima parlamentarni status i koja će sigurno i u narednom mandatu izboriti status parlamentarne stranke”, navodi se u saopštenju AA.

Oni su poručili da neće praviti kompromise niti biti dio kolona u najavi, koja se, kako su kazali, već takmiče, koja će prva stići do Demokratske partije socijalista da joj služi, bez ikakvog dostojanstva i protiv volje naroda.

Iz Albanske alternative navode da sva istraživanja koja su do sada rađena u Crnoj Gori, pokazuju da ta stranke ima najveću podršku od nacionalnih partija, sa stalnim rastom. “Zato ima i nervoznih u zadnje vrijeme”.

Kako su saopštili, nakon osnivanja ogranka u Plavu i otvaranja kancelarije, Albanska alternativa nastavlja širenje u mjestima u kojima žive Albanci u Crnoj Gori.

Oni su saopštili da su u Gusinju otvorili kancelariju, koja će biti njihovo predstavništvo za tu opštinu.

“Naša kancelarija će biti zajednička sa Albanskom alijansom, novim političkim subjektom koja ima tri odbornika u skupštini opštine Gusinje”, pojasnili su iz Albanske alternative.

Prema njihovim riječima, saradnja sa Albanskom alijansom je uspostavljena kako bi se albanski subjekti u Crnoj Gori što više udružili, i poslije pristupanja Građanske inicijative Plav – Iber Hoti toj partiji, Albanska alternativa nastavlja da promoviše saradnju i udruživanje.

“Na narednim lokalnim izborima u Gusinju, imaćemo zajedničku izbornu listu sa Albanskom alijansom. Učestvovaćemo zajedno i na parlamentarnim izborima, što predstavlja prvu dogovorenu predizbornu koaliciju”, kazali su iz AA.

Navodi se da je poslanik te partije, Nik Đeljosaj pravi primjer kako i na koji način treba predstavljati svoj narod, bez kompromisa kada su u pitanju nacionalni interesi Albanaca.

“Bio je i biće primjer svim ostalima u Crnoj Gori, kako je dostojanstvo i glas svog naroda na prvom mjestu”, istakli su iz Albanske alternative.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније