Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 08. 2016. 16:45   >>  16:25 9

REAGOVANJE DPS-A

Pavlovićev pucanj u slobodu, istinu i demokratiju

Tvrdnja poslanika Demokratskog fronta (DF), Koče Pavlovića, koji je na Fejsbuku napisao da je nezavisna istraga pokazala da iza ubistva Duška Jovanovića stoje premijer Milo Đukanović i njegov brat Aco, laž je i pucanj u istinu, slobodu i demokratiju u Crnoj Gori, poručuju iz DPS-a.

„Sramotnim optužbama nedostojnog političara Koče Pavlovića na račun predsjednika DPS Mila Đukanovića i njegove porodice, DF nastavlja svoju prljavu predizbornu kampanju u kojoj se, očigledno, neće libiti bilo kakve laži“, navodi se u reagovanju DPS-a.

Ističu da je Pavlović morao, uz optužbe, da iznese materijalne dokaze za svoje tvrdnje.

„Njegovo histerično apstinencijalno bunilo ga uvodi u opasnu zonu laganja, obmanjivanja i uzbunjivanja javnosti, što prema zakonima ove i svih demokratskih država povlači krivičnu odgovornost. Vjerujemo da nadležni državni organi, prije svih tužilaštvo, neće žmuriti na brutalno kršenje zakona, već efikasno reagovati, u skladu sa svojim ovlašćenjima. Interes cjelokupnog crnogorskog društva, a ne samo DPS-a, je da se u najkraćem roku provjere navodi poslanika Pavlovića, i u zavisnosti od toga utvrdi njegova odgovornost“, poručuju iz DPS-a.

U Crnoj Gori je, kako dodaju, potrebno ojačati odgovornost za javno izgovorenu riječ.

„Ne samo zbog ugrožene istine u konkretnom slučaju, već zbog zaštite osnovnih demokratskih standarda i vrijednosti koje je naša država njeguje. Dok Vlada Crne Gore, formiranjem dvije Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija, te opredjeljivanjem milion eura nagrade za informaciju koja bi dovela do otkrivanja počinilaca i eventualnog naručioca ubistva Duška Jovanovića, doprinosi rasvjetljavanju ovog gnusnog čina, DF zloupotrebljava ubistvo glavnog i odgovornog urednika i suvlasnika ꞌDanaꞌ u dnevno-političke svrhe.  Prljava kampanja DF-a, finansirana, osmišljena i vođena iz mračnih centara i izvan Crne Gore, sa ciljem njene destabilizacije i odvraćanja od puta evropskih i evroatlantskih integracija, neće donijeti željeni efekat i sigurni smo da će građani na izborima adekvatno odgovoriti na antidržavno djelovanje partija i pojedinaca. Negativno djelovanje DF-a, u čijoj osnovi leže strah, nesigurnost i nasilje viđeno u oktobru 2015. godine, danas se manifestuje i kroz politiku sveopšte destrukcije. Današnja tvrdnja Pavlovića je pucanj u slobodu, istinu i demokratju u Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju.

Podsjećamo, poslanik DF-a, Koča Pavlović, prekjuče je na konferenciji saopštio da je nezavisna istraga pokazala da je Duška Jovanovića ubio član italijanske mafijaške grupe "Sacra corona unita", Đuzepe Đordano.

Potom se oglasilo i Specijalno državno tužilaštvo koje je saopštilo da provjeravaju te navode.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније