Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Igor Pejović ]

25. 08. 2016. 10:03   >>  11:01 9

VUJOVIĆ SAOPŠTIO

Ministri ostaju u Vladi

Potpredsjednik Vlade Milorad Vujović, te ministri rada i socijalnog staranja i poljoprivrede i ruralnog razvoja, Boris Marić i Budimir Mugoša ostaće u Vladi izbornog povjerenja.

 

"Za svaku odluku potrebna je mudrost, potrebno je vrijeme i da odluka bude u interesu građana Crne Gore. Vodeći se tim principma i srcem, onako kako smo ušli u vladu, jednoglasno donijeli smo odluku da ostajemo u Vladi izbornog povjerenja", saopštio je na presu potpredsjednik Vlade, Milorad Vujović.

On je rekao da se građanima moraju polagati računi. Rekao je da bi standard bio drugačiji da su se odluke donile javno i transparentno.

Vujović je saopštio da je utvrđeno neracionalno korišćenje državne imovine i nenamjensko trošenje sredstava. Rekao je da će se danas nakon presa sastati sa specijalnim tužiocem, kako bi mu predao dio dokumentacije koja se nalazi kod njega.

"Postoji indicija da je nezakonito vršena kontrola naplate poreskog duga 2012, 2013, 2014. godine kod velikih kompanija iz oblasti mobilne telefonije, kod nekih preduzeća koja su u većinskom privatnom vlasništvu i kod jedne banke", rekao je Vujović.

Istakao je da su imali fantastičnu saradnju "sa ljudima po dubini", i podsjetio da je ugovor sa kompanijom A2A bio okidač za preispitivanje odluku o ostanku u Vladi izbornog povjerenja.

Vujović je rekao da su političke partije na svojim sjednicama raspravljali o ostanku u vladi izbornog povjerenja. Podsjetio je da su Demos i SDP odlučili da ostanu u vladi, za razliku od Ure koja je napustila izvršnu vlast.

"Mi smo imali konsultacije sa svim predstavnicima političkih partija i tu je bio stav SDP-a i Demosa da nas trojica ostanemo u vlasti. Stav Ure je bio da sami odlučimo i kazao je Žarko Rakčević da nema ništa protiv da ostanemo. Smatramo da je bolje u ovom trenutku ostati", rekao je Vujović.

Istakao je da će se maksimalno angažovati kako bi još jače izvršili kontrolu tamo gdje budu mogli u dijelu nezakonite upotrebe državnih resursa.

Ministar rada i socijalnog staranja, Boris Marić, rekao je da odluka u ovom momentu jeste o ostanku, te da će u narednih 15 dana sačiniti analizu i detaljan izvještaj o dosadašnjem učinku.

"Nakon čega se može desiti opet preispitivanje statusa i u odnosu na neka dalja politička dešavanja. Smatramo da u narednim danima ia smisla da budemo tu", rekao je Marić, uvjeren da su uradili solidan posao.

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Budimir Mugoša, rekao je da je u tom resoru rađeno vrlo smišljeno i dugotrajno na sistematizaciji radnih mjesta koja su pokrivena tako kako jesu.

"Po pitanju davanja kredita pravljeni su takvi su pozivi da je i tu pokriveno u nekoj formi, ali tu su suštinski problemi", kazao je Mugoša, navodeći da u ovoj državi postoji alternativa.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније