Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

25. 08. 2016. 18:44   >>  18:25

SJEDNICA VLADE

Usvojena zemljišna Studija, traže rješenje za "Kapovce"

Vlada je današnjoj sjednici usvojila Studiju zemljišne politike Crne Gore, raspravljala o rješenju problema radnika KAP-a, bolesti kvrgave kože, a odlučeno je i da prihvataju ostavke predstavnika URA-e u organima državne uprave, kao i da Podgorica dobije Univerzitetski trg.

Osnovni zadatak Studije je da se obezbijede efektivni i efikasni instrumenti koji će uspostaviti koherentnost ekonomske, poljoprivredne, fiskalne i kreditne politike, s jedne strane, i komunalne, investicione, urbane i politike zaštite životne sredine, s druge. 

"Studija donosi predlog integrisanog seta instrumenata zemljišne politike i preporuka na više nivoa", saopšteno je iz Vlade.

Kako su naglasili glavni ciljevi Studije su kreiranje instrumenata zemljišne politike koji će omogućiti povrat i kapitalizaciju javnih investicija,pružanje fiskalnih stimulansa kako bi se podstakle namjene za proizvodnju, turizam i poljoprivredu, postavljanje osnova sistema za prenamjenu površina u cilju maksimizacije ekonomskih i društvenih benefita, obezbjeđenje instrumenata zemljišne politike koji će osigurati održivo korišćenje i destimulisati neodrživu upotrebu sa aspekta prostorne distribucije i jasno identifikovanje uloge privatnih inestitora i izvođača u procesu planiranja namjene površina.

"Na sjednici je utvrđen Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti. Izmjenama i dopunama ovog zakona pristupilo se zbog potrebe određenih tehničkih ispravki koje mogu biti razlog neadekvatne primjene pojedinih odredbi već uspostavljenog normativnog okvira reformisanog zdravstvenog sistema", navodi se u saopštenju Vlade.

Radna grupa da predloži rješenje problema radnika KAP-a

Ministar finansija Raško Konjević  usmeno je informisao Vladu o realizaciji Zakona o izmirenju obaveza prema radnicima Kombinata aluminijuma, koji su usljed stečaja preduzeća ostvarili pravo na penziju.

"Tim povodom, Vlada je donijela radni zaključak kojim je posebna radna grupa zadužena da pripremi i predloži Vladi cjelovito rješenje ovog pitanja", istakli su iz Vlade.

Ministarstvo da prati bolest kvrgave kože

Bilo je riječi i o bolesti kvrgave kože kod goveda, te je resornom ministarstvu naloženo da prati situaciju u zemlji i regionu i da redovno informiše Vladu i Evropsku komisiju o preduzetim aktivnostima.

"Prilikom usvajanja ove Informacije ministar finansija Raško Konjević je izdvojio mišljenje", navodi se u saopštenju.

Podgorica dobija Univerzitetski trg

Vlada je dala saglasnost Glavnom gradu Podgorica da trg oko spomenika ‘’Svetom Petru Cetinjskom’’ nosi naziv Univerzitetski trg.

"Potpredsjednik Vlade Milorad Vujović i ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović izdvojili su mišljenje u odnosu na ovu odluku", objasnili su.

Prihvatili ostavke predstavnika URA-e

U okviru kadrovskih pitanja, Vlada je prihvatila ostavke predstavnika Građanskog pokreta URA u organima državne uprave, lokalne samouprave, fondovima, zavodima, ustanovama i organima upravljanja u privrednim društvima u većinskom vlasništvu države, koji su postavljeni na osnovu Sporazuma o stvaranju uslova za slobodne i fer izbore i Lex specialisa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније