Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

26. 08. 2016. 11:30 >> 11:12

"RAZVOJ U POGREŠNOM SMJERU"

Gardašević: U Budvi najgore prošla djeca

Budva se u posljednjih dvadeset godina u mnogim aspektima "razvijala" u sasvim pogrešnom smjeru, a najgore su prošla naša djeca i mlade generacije, ocijenila je potpredsjednica OO Cdu Budva, Marina Gardašević.

"Ljudi koji su vodili Budvu razmišljali su samo o uvećanju svog bogatstva, na način koji dobija svoj neizbježni epilog u tužilaštvu i pred sudovima, a sve na uštrb kvaliteta života svih građana Budve. U svemu tome najgore su prošla naša djeca i mlade generacije, koje žive u jednoj armirano-betonskoj šumi stambenih zgrada. Budva je danas haotično naselje bez osnovnih sadržaja i ustanova koje jedna urbana cjelina mora da ima", saopštila je Gardašević.

Ona je istakla da u Budvi nema dovoljno vrtića, tako da nema ni dovoljno mjesta u njima.

"Situacija, u tom smislu, postaje sve teža. Igrališta i zelene površine su, neodgovornom i nerazumnom politikom razvoja grada pretvoreni u kvadrate stanova, od kojih su mnogi prazni van sezone. Djeca nemaju đe da se poigraju, a njihovi roditelji ne mogu da im priušte šetnju u parku. Okruženi su betonom i asfaltom, kao i parkiranim kolima, koja zauzimaju ono malo preostalog prostora. Dovoljno je vidjeti kako izgleda Dječje odjeljenje budvanskog Doma zdravlja i shvatiti sa kakvom su se nebrigom i neodgovornošću vlasti odnosile prema našoj djeci", navela je Gardašević.

Ona je poručila da će izborna lista "Crnogorska demokratska unija: Volimo Budvu! - Dragan Purko Ivančević", kada preuzme vlast u Budvi, potencirati razvoj ustanova i institucija koje se bave djecom.

"To je jedna od bitnih stavki našeg "Sanacionog programa za Budvu". Izgradnja dva nova vrtića, obezbjeđenje cjelodnevnog boravka i formiranje Centra za pomoć djeci, obnova postojećih, uređenje i proširenje zelenih i javnih površina, kao i regulisanje saobraćajnica i parkinga su segmenti tog programa, koji sadrži mjere, postupke i projekte za obnovu i revitalizaciju naše Budve i stvaranje uslova za njen održivi razvoj", saopštila je potpredsjednica OO Cdu Budva.

Ona je kazala da mandati odbornika moraju biti na usluzi i od koristi svim građanima Budve, posebno najmlađima

"Suština dobre politike je da poboljša standard građana i unaprijedi uslove života za sve. Zato naš "Sanacioni program za Budvu" doživljavamo ne kao naše obećanje građanima Budve i cijele opštine, već kao našu jasnu i nedvosmislenu obavezu prema svima koji žive i rade u Budvi", navela je Gardašević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније