Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

27. 08. 2016. 08:01   >>  16:43 10

PAJOVIĆ OCIJENIO

Kraj sapunice 16. oktobra

Predsjednik Skupštine Crne Gore, Darko Pajović, ocijenio je da je dio crnogorske opozicije neozbiljan, ali da će se politička sapunica završiti 16. oktobra.

 

On je saopštio da se zna koja je uloga Vlade izbornog povjerenja, te da je poznato da tu postoji ogromna odgovornost. To je, kako je istakao, kontrola državnih resursa, biračkih spiskova...

"Zbog toga smo se i izborili, prvi put nakon 27 godina, da predstavnici opozicije imaju ogromnu institucionalnu moć. Sve ovo mi poprilično liči na neku vrstu političke sapunice kojoj, kako se čini, nema kraja. Ali, kraj će joj ipak doći 16. oktobra, i dobro je što ćemo tada svi zajedno izaći pred građane sa onim što smo uradili u prethodnom periodu", kazao je Pajović za Televiziju Nikšić, prenosi TVCG.

On vjeruje da će građani, kao mnogo puta do sada, prepoznati odgovornost, rad i rezultate, ali i ono što je, kako je kazao, politička papazjanija, što ne možemo da se nazove ni ozbiljnim ni odgovornim obavljanjem izuzetno važnih funkcija koje opozicija dijeli u vladi.

Pajović je prokomentarisao i najavu nestranačkih ministara u vladi Milorada Vujovića, Budimira Mugoša i Borisa Marića da će za 15 dana ponovo razmisliti da li ostaju u vladi. 

"Nekad su se u politici stvari planirale mjesecima unaprijed. U posljednje vrijeme smo prešli na dane, a ovdje, kako mi se čini, govorimo o svakominutnim razmišljanjima dijela političke scene. Period od 15 dana je jako dug, ko zna šta će kome pasti na pamet. Ja sam za to da se bavimo ozbiljnim poslom, a drugi neka sagledavaju posljedice, i šta zapravo ovo neozbiljno političko ponašanje donosi građanima i njima samima", kazao je predsjednik Skupštine.

Pajović je kazao da Građanski pokret URA, koji je odlučio da napusti Vladu izbornog povjerenja, ne predstavlja nikoga, niti je ikad predstavljao.

"To je udruženje građana, a ne politička stranka. To je samo grupa ljudi koji su, bez izbornog legitimiteta i bez registracije kao politička stranka, ušli u vladu izbornog povjerenja. Moram da podsjetim javnost da smo prije 20. januara bili brutalno osuđivani zašto uopšte i razmišljamo o mogućnosti uslovne podrške Vlade, a nakon toga je URA kazala da je dobro da postoji vlada izbornog povjerenja, da je dobro da neko uđe i kontroliše sve ono što je zacrtano kao cilj te vlade. Nakon toga smo čuli da svi treba da izađu i na kraju smo došli do situacije da je URA izašla, a ministri koje su oni imenovali ostali u Vladi", kazao je Pajović.

 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније