Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda; Objavio: I. P. ]

28. 08. 2016. 08:45 >> 08:26
11

MILIĆ OCIJENILA

Opozicija u Vladi, dobar potez Đukanovića

Crna Gora nije lider regiona samo u NATO i evropskim integracijama, već i u tome što jedina ima Vladu izbornog povjerenja. Otvaranje Vlade za opoziciju je izuzetno pametan potez Đukanovića koji vodi stabilizaciji, ocijenila je za Pobjedu direktorka Centra za evroatlantske studije, Jelena Milić.

Ona se pita koji bi regionalni lider imao hrabrosti da napravi takav potez.

"Sami vidite kakvo je stanje u regionu, tehničke vlade, vanredni izbori i tako u krug. Ova Vlada izbornog povjerenja u Crnoj Gori je prst u oku svima onima koji žele nestabilnost Balkana. To je napametnija stvar koju je Đukanović mogao da odradi. U bezbjednosnom smislu to je jako važno jer se šalje poruka ostalim državama regije da je najbolji način prevazilaženja problema pravljenje tih velikih koalicija, da se snaži politička odgovornost i da se prave teški kompromisi kako bi se pojačao kredibilitet institucija. Najgora stvar koja se u krizama može desiti jeste vlast skoncentrisana u rukama jednog čovjeka. Odgovorni političari se dogovaraju i zajednički rješavaju probleme",, kaže Milić.

Ona ističe da je stabilnost regiona ključna za razvoj. 

"Ulazak Crne Gore u NATO i što brža ratifikacija Protokola je odlična vijest, iako mislim da ne može biti gotova do kraja godine. Crna Gora nema čega da se plaši kada je stabilnost u pitanju. Jedan od najvećih utisaka NATO samita u Varšavi je slika gospodina Đukanovića pored Obame. Poruka sa NATO samita je jasna - Crna Gora je društvu moćnih, ostaje samo operativni dio da se odradi", kaže Milić.

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније