Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

28. 08. 2016. 14:23 >> 14:06
4

ODGOVOR DPS-A

Albanci znaju ko je ko u Crnoj Gori

Albanci u Crnoj Gori i izvan nje dobro znaju ko je ko u Crnoj Gori, a lider PzP-a, Nebojša Medojević i njegova DF bratija neka ne brinu za crnogorsko-kosovske odnose, saopšteno je iz DPS-a.

 

Iz te partije su reagovali na ocjene Medojevića, koji je saopštio da podizanje tenzija oko demarkacije granice sa Kosovom nije slučajna i da može biti iskorišćenja za iniciranje nekog oružanog sukoba u Crnoj Gori.

"Izgleda da se Nebojša Medojević još ponekad prisjeti Pokreta za promjene, u momentima kad ne može da izdrži da ne progovori, a Demokratski front ne smije da spomene. Očigledno da u DF-u, a još manje u PzP-u nemaju pojma što rade, čim dozvoljavaju jednom Medojeviću da svoja 'ekspertska' mišljenja iznosi javno. Do danas se crnogorska javnost bezbroj puta uvjerila u njegove sposobnosti, posebno na međunarodnom planu: od čuvene izmišljene 'podrške' koju je tokom kampanje za predsjedničke izbore 2008. dobio od jedne njemačke ministarke, sve do još čuvenijeg zalutalog pisma podrške Angele Merkel", navode iz DPS-a.

Podsjećaju da Medojevića nijesu zarcvenjeli svi mogući demantiji koji su stizali "nakon tih njegovih laži, već je nastavio da živi u zabludi da je odličan poznavalac diplomatije".

"Iz Medojevićeve današnje nedjeljne tirade jasno je jedino da ne smije da se predstavi kao dio DF-a, sa kojim nastupa na izborima, jer Albance u Crnoj Gori ne želi da podsjeća da je 'diplomata' Medojević danas u savezu sa onima koji su predvodili kolone ka Tuzima 1998. godine. Jedini ozbiljan regionalni i međunarodni problem za Crnu Goru bi predstavljalo kada bi, nekim čudom, Medojević, Mandić i ostatak ekipe dobili priliku da postanu dio vlasti. No, građani će im tu iluziju razbiti 16. oktobra i jasno im staviti do znanja da su Milo Đukanović i DPS politička opcija sa jasnom vizijom razvoja države i očuvanja svih njenih najviših vrijednosti. Dotle, neka ne brinu za crnogorsko-kosovske odnose Medojević i njegova DF bratija. Imaju oni i prečih briga. Albanci u Crnoj Gori, kao i Albanci izvan Crne Gore dobro znaju ko je ko u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније