Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: D.Ž.

30. 08. 2016. 08:08   >>  12:54 9

KNEŽEVIĆ SMATRA

SNP-u je mjesto uz DF

Demokratski front (DF) pozvao je Socijalističku narodnu partiju (SNP) i njenog predsjednika Srđana Milića da preispitaju mogućnost predizborne koalicije s Građanskim pokretom URA.

Član Predsjedništva DF-a i predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević ocijenio je da bi potencijalnom koalicijom sa GP URA bila povećana mogućnost da dio opozicije napravi postizborni savez sa Demokratskom partijom socijalista.

"Bez namjere da utičem na ishod razgovora o mogućoj koaliciji Demos - SNP - URA -Bošnjačka demokratska zajednica, smatram da je SNP-u mjesto bilo sa Demokratskim frontom, a ne sa Žarkom Rakčevićem, osvjedočenim političkim srbomrscem i multimilionerom, koji će ovaj eventualni koalicioni aranžman iskoristiti kao mogućnost postizbornih dogovora sa Milom Đukanovićem", kazao je Knežević za Pobjedu, prenosi Portal Analitika.

Glavni odbor SNP-a, na sjednici zakazanoj za srijedu, odlučiće o načinu nastupa na izborima, a u igri je, pored gotovo izvjesne koalicije sa Demosom i trojni savez sa GP URA. U toj varijanti SNP-u bi pripala samo trećina mandata, što je izazvalo nezadovoljstvo u bazi Milićeve stranke.

Knežević je podsjetio da je prilikom osnivanja DF-a Srđanu Miliću ponuđena čak polovina mjesta na poslaničkoj listi, s tim što bi broj zagarantovanih mandata bio još veći. Lider DNP-a je podsjetio da je napustio SNP nakon što nije prihvaćen taj predlog.

"Pretpostavljam da se crnogorska javnost sjeća da je taj predlog odbijen na Glavnom odboru stranke i da sam tada sa, dijelom članova GO, napustio SNP i pristupio DF-u", dodao je Knežević.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније