Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavila R.B. ]

31. 08. 2016. 17:25 >> 17:05
4

REAGOVANJE

Vučinić: Netačne tvrdnje Danilovića

Poslanik Demokratskog fronta, Janko Vučinić, kazao je da je sa bivšim radnicima Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP) koji protestuju ispred parlamenta bio na njihov poziv i negirao ocjene da ih je iskoristio za političku promociju.

Ministar unutrašnjih poslova, Goran Danilović rekao je, na pres konferenciji u utorak, da ne može da razumije dojučerašnje kolege poslanike koji, znajući da je Skupština zabranila ili nije dozvolila ulazak radnicima u parlament, pozivaju građane da to urade nasilno. 

„Građani nemaju imunitet i na takav način niko, pa ni parlamentarac, nema pravo da vodi računa o građanima“, kazao je Danilović.

Vučinić je rekao da on sa bivšim radnicima KAP-a nije od juče, nego od kada su počeli da protestuju ispred Skupštine.

„A počeli su odavno, od prije tri godine, a evo od marta su stalno ispred zgrade parlamenta tražeći ono što su zaradili i što im zakonski pripada. Ja sam predlagač Zakona o izmirenju obaveza prema bivšim radnicima KAP-a i sa njma sam na njihov poziv, jer su tražili pomoć i to ne samo od mene nego od svih poslanika koji su podržali taj zakon“, naveo je Vučinić u reagovanju.

On je dodao da su bivši radnici KAP-a tražili pomoć i od Danilovića.

„Ministar je, kao i ostali, ostao nijem pred vođom i dopustio je da vođina volja i rijeć jača od bilo koje institucije“, rekao je Vučinić.

On je naveo da nije istina da Danilović nije znao da je najavljen protest. 

„Nekoliko dana prije ovoga skupa, kada smo blokirali saobraćaj na skveru na Zabjelu, ja sam najavio da ću pozvati bivše radnika da uđu u hol Skupštine i tamo da protestuju do realizacije zakona, što su svi mediji i objavili“, rekao je Vučinić. 

Kako je dodao, dan prije u centralnoj informativnoj emisiji na državnoj televiziji objavljena je izjava jednog od predstavnika bivših radnika da će ući u Skupštinu na njegov poziv. „To isto je bilo objavljeno na gotovo na svim portalima, i to kao udarna vijest“.

Neistina je, tvrdi Vučinić, da je pokušan nasilan ulazak u Skupštinu.

„Ja sam pozvao bivše radnike da zajedno sa mnom uđu u Skupštinu, da se maknu sa ulice i u holu nastave sa protestima. Imam valjda pravo da kao poslanik uđem u Skupštinu i pozovem ljude da uđu sa mnom kojima je potebna pomoć i koji je očekuju od te iste Skupštine“, ocijenio je Vučinić.

Kako je istakao, Danilović nije u pravu što tvrdi da je to bio policijski puč.

„Prvo bi trebao da zna da on nije ministar unutrašnjih poslova, jer nema nikakvu vlast ni moć kao ministar, niti ga ko uzima za ozbiljno, niti ko njemu treba da podnosi račune i dostavlja informacije“, rekao je Vučinić. 

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније