Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda; Objavio: I. P. ]

25. 09. 2016. 08:10 >> 07:54
7

KUKAN O PROŠIRENJU

Nema zamora za CG i EU

Sprovođenjem reformi i trudom koji ulažete u pregovarački proces dajete prave argumente da se nastavi proces proširenja, rekao je poslanik Evropskog parlamenta Eduard Kukan.

On je kazao da že uspjeh Crne Gore pogurati i druge u regionu.

"Samo tako nastavite i Evropska unija će nagraditi napore Crne Gore", kazao je Kukan za Pobjedu.

On kaže da je Crna Gora lider u integracijama regiona i da ima vrlo konstruktivnu regionalnu ulogu. Kukan je na sastanku, na kojem je formirana grupa prijateljstva Evropskog parlamenta i Crne Gore, poručio da ne bi trebalo obraćati pažnju na priče da u Uniji postoji zamor od proširenja.

"Dobro je imati puno prijatelja, koliko ih Crna Gora ima u Evropskom parlamentu. Prijatelji mogu puno pomoći i svi zajedno možemo doći do željenog cilja. Crna Gora u Evropskom parlamentu ima veliku podršku. Imali smo priliku da čujemo šta moje kolege mogu reći o Crnoj Gori i tu je puno riječi hvale. Ova grupa prijateljstva je i formirana sa željom da se Crnoj Gori pomogne da dođe do konačnog cilja - punopravnog članstva u EU. Ali je ključno da Crna Gora ovim tempom nastavi sa reformama i da na taj način daje jake argumente Evropskoj uniji za proširenje. Zaboravite glasove iz EU koji tvrde da je došlo do zamora. Nema zamora, ni za Crnu Goru, ni za EU. Vi samo radite svoj posao i nemojte gubiti energiju na to kako će ova ili ona situacija uticati na EU. Kad imamo zemlje poput Crne Gore koje nepokolebljivo idu ka cilju, proširenje živi", kazao je Kukan. 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније