Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Autori: Igor Pejović, Filip Rakonjac ]

29. 09. 2016. 16:15   >>  16:03 22

GLAVNI GRAD

Stijepović ostaje gradonačelnik

Odbornici Skupštine Glavnog grada na današnjoj sjednici nijesu prihvatili predlog za razrješenje gradonačelnika Slavoljuba Stijepovića. Za razrješenje je glasao 21 odbornik, a protiv 31.

 

Razrješenje Stijepovića su predložile Demokrate.

Stijepović je kazao je da je incijativa o njegovom razrješenju politički motivisana.

On je na sjednici gradskog parlamenta rekao da je inicijativa za njegovu smjenu "strategija i načina ponašanja Demokrata". Gradonačelnik Podgorice podsjeća da su Demokrate i ranije pokretali inicijativu za smjenu predsjednika Vlade, pa nijesu skupili podršku.

"To su probali i sa predsjednikom države, i opet nijesu uspjeli. Znači da im je i ova inicijativa osuđena na propast", poručio je Stijepović u gradskom parlamentu.

Stijepović podsjeća i da vladajuća koalicija u Podgorici ima više od 50 odsto podrške. Navodi i da ga čudi što su Demokrate dale autogol "jer predlažu smjenu gradonačelnika koju znaju da ne mogu izboriti".

Prvi čovjek je rekao da ne bježi od izmjena Statuta Skupštine grada, navodeći da to jedva čeka kako bi se uvele nove mjere, među kojima je i ta da se u parlamentu govori na crnogorskom parlamentu.

Odbornik Demokrata, Vladimir Čađenović, rekao je da je najbolji pokazatelj povjerenja građana Podgorice u Stijepovića taj što ga DPS nije stavila na izbornu listu za predstojeće parlamentarne izbore. Kad je riječ o inicijativi za razrješenje, Čađenović je rekao da je prvi razlog za smjenu Stijepovića gradnja solitera pored Hotela "Podgorica".

"Nije spriječio gradnju, jer je prestrašen i korumpiran", rekao je Čađenović.

On je poručio da Stijepović ima istorijsku šansu da kaže ko je stvarni investitor projekta.

"A to je vrh crnogorske mafije. Investitor nije onaj na tabli, on je samo suizvođač", rekao je Čađenović na sjednici Skupštine Glavnog grada.

Drugi razlog, smatra on, je opstruiranje odluke o mjesnim zajednicama. Čađenović je rekao da je DPS koristio mjesne zajednice za zloupotrebu, što, kako navodi, pokazuje Afera Snimak.

Izvjestilac Odbora za statuse i propise Momčilo Vujošević rekao je da su odbornici i gradonačelnik Stijepović, kad je riječ o soliteru kod Hotela Podgorica, poštovali riječ struke, te da je u tom projektu sve bilo po zakonu.

Kad je riječ o mjesnim zajednicama, on kaže da se o tome puno puta raspravljalo.

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније