Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

28. 09. 2016. 17:18   >>  16:57 7

PREDSJEDNICA HRVATSKE

"Ratifikacija ubrzo po formiranju Sabora"

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović saopštila je da očekuje da će ubrzo nakon formiranja novog Hrvatskog sabora biti ratifikovan Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u. Ona je to saopštila u razgovoru sa novim crnogorskim ambasadorom u toj zemlji, Borom Vučinićem.

Vučinić je Grabar Kitarović danas predao akreditivna pisma, čime je stupio na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u toj državi.

Kako navode iz MVPEI-ja, ambasador Vučinić je zahvalio na podršci koju Hrvatska pruža Crnoj Gori na putu integracija u NATO i EU i izrazio spremnost da u narednom periodu doprinese daljem razvoju, inače veoma dobrih odnosa dvije prijateljske i susjedne zemlje.

"Predsjednica Grabar Kitarović je poželjela uspjeh ambasadoru u obavljanju diplomatske misije i pohvalila odnose dvije države i prenijela očekivanja da će ubrzo nakon formiranja novog Hrvatskog sabora biti ratifikovan Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u", navodi se u saopštenju.

 

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније