Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

31. 05. 2013. 08:34 >> 09:09
1

ZASJEDA PARLAMENT

Danas rasprava o poništenju izbora

Skupština Crne Gore raspravljaće danas o prijedlozima opozicije da se ponište predsjednički izbori, te da se otvori parlamentarna istraga i formira anketni odbor, zbog prikupljanja informacija o aferi Snimak.



Pred poslanicima će se naći i Predlog zaključaka o izgrađivanju povjerenja u izborni proces. Funkcioner DF-a Goran Danilović kazao je ranije Portalu RTCG da očekuje razumijevanje od onog dijela parlamentarne većine, koja smatra da su rezultati izbora problematični.

Naime, Zakonodavni odbor podržao je juče, uz pomoć funkcionera SDP-a Džavida Šabovića, Prijedlog zakona o proglašenju predsjedničkih izbora nevažećim. Usvojen je i Prijedlog zaključaka o izgrađivanju povjerenja u izborni proces, koji je podnijelo 28 poslanika opozicije.

Protiv Prijedloga zakona o proglašenju predsjedničkih izbora nevažećim glasalo je samo četvoro članova tog odbora iz DPS, dok su prilikom izjašnjavanja o drugoj tački ostali uzdržani.

Jednoglasno je na odboru juče podržan i Prijedlog odluke o otvaranju parlamentarne istrage i formiranju anketnog odbora radi prikupljanja informacija i činjenica o aferi Snimak.

Šabović je juče saopštio da nije siguran da će ta stranka podržati Prijedlog zakona o proglašenju predsjedničkih izbora nevažećim, ali da je on "bliži tome da podrži prijedloge, iako ima jednu dilemu“.

„Šta da je pobijedio Miodrag Lekić, a onda ova većina, računajući na mene, da predloži neki leks specijalis pa poništi odluku“, rekao je Šabović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније