Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

30. 09. 2016. 15:52 >> 15:35

TELEGRAM ĐUKANOVIĆA

Peresovi principi ostaju putokaz

Šimon Peres će ostati upamćen kao jedan od najznačajnijih osnivača i graditelja Države Izrael, državnik koji je obilježio jednu epohu, i ostavio neizbrisiv trag u istoriji svoje zemlje i velikog izraelskog naroda, kazao je premijer Milo Đukanović povodom smrti bivšeg izraelskog premijera.

"Tokom svog dugog i časnog života, Peres se sa jednakim entuzijazmom borio za bezbjednost i razvoj Države Izrael, i za mir na Bliskom istoku, neumorno promovišući ideje multietničnosti, tolerancije i razumijevanja, zašta je zaslužio i Nobelovu nagradu. Moralni principi kojima se rukovodio ostaju kao putokaz u svjetskoj političkoj istoriji“, saopštio je Đukanović u telegramu upućenom predsjedniku Izraela Benjaminu Netanjahuu.

Premijer  je istakao da mu čni izuzetnu čast to što je imao priliku da upozna Peresa, i da s njim razgovara o razvoju i pravcima saradnje između naših prijateljskih naroda i zemalja.

„Sa pijetetom ćemo čuvati uspomenu na ličnost predsjednika Peresa, i na njegove zasluge ne samo za Izrael i region, već za cijeli svijet. Njegovo vizionarstvo i humanizam ostaju kao trajni zavjet novim pokoljenjima u borbi za izgradnju boljeg i pravednijeg svijeta“, naglasio je Đukanović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније