Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: D.Ž.

30. 09. 2016. 21:11 >> 21:54

ZEKOVIĆ SMATRA

"DPS ne interesuje zdravstvo"

Odbijanjem da podrži izmjene Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, Demokratska partija socijalista (DPS) "sa svojim satelitima" pokazala je odnos prema zdravstvenom sistemu Crne Gore, ocijenjeno je iz Socijaldemokratske partije (SDP).

Član Predsjedništva SDP-a Bojan Zeković podsjetio je da je izmjenama zakona, koje je predložila ta partija, bilo predviđeno uvećanje zarada medicinskim radnicima, a umanjenje funkcionerima.

„Donosioce odluka u DPS-u ne interesuje naše zdravstvo, jer se oni i njihove porodice ne liječe u Crnoj Gori. Na isti način ih ne interesuje ni naš obrazovni sistem, osim kao izvor prihoda, jer se njihova djeca školuju u inostranstvu i privatnim školama“, kazao je Zeković.

Prema njegovim riječima, politički vrh DPS-a uzurpira državu i smatra da ona treba da služi samo njima „i da samo oni koriste naša dobra“.

„Njihovi članovi porodica ne čekaju mjesecima na preglede, pa ih ne interesuje kako izgleda naš zdravstveni sistem i položaj zdravstvenih radnika“, navodi se u saopštenju Zekovića.

On je kazao da je funkcioner DPS-a Milutin Simović prije dva dana obećao da će unaprijediti zdravstveni sistem i položaj zdravstvenih radnika, „dok već danas glasa protiv onoga što je obećao prekjuče, sve 'braneći' Crnu Goru“.

„Crna Gora se danas brani od onih koji vrše poharu i sami priznaju da se kriminalno udružuju da bi krali desetine miliona eura od građana, brani se pravdom, ekonomskim razvojem, fer zapošljavanjem i zakonom koji jednako važi za sve“, poručio je Zeković.

SDP je, kako je naveo, pokazao da je moguće pošteno se baviti politikom i izaći neuprljan iz vlasti.

„Vratićemo državu svima i dobra svih nas koristiti da se unaprijede zdravstvo, školstvo i ostvaruju potrebe svih građana, a ne za bogaćenje pojedinaca“, dodao je Zeković.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније