Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: D.Ž.

01. 10. 2016. 14:22   >>  14:08 8

RAČUNI JAVNI

DF: Nemamo šta da krijemo

Demokratski front (DF) nema šta da krije, njihovi su računi javni i dostupni svim državnim organima, saopšteno je iz tog političkog saveza.

Agencija za sprječavanje korupcije (ASK) najavila je da će pokrenuti pred nadležnim sudovima postupak protiv Nove srpske demokratije (NOVA), Pokreta za promjene (PzP) i Demokratske narodne partije (DNP) zbog neažurnog vođenja finansijske evidencije.

Funkcioner DF-a, Milutin Đukanović ocijenio je da se ASK potpuno stavila u službu Demokrtske partije socijalista (DPS) i da je zloupotrijebila službena ovlašćenja.

Kako je pojasnio, ASK je u četvrtak popodne od konstituenata DF-a zatražila da izvrši njihovu kontrolu.

„DF nema šta da krije, naše su finansije potpuno javne. Mi ćemo dostaviti potrebna dokumenta u ponedjeljak do 14 sati“, saopštio je Đukanović na konferenciji za novinare.

On je poručio direktoru ASK-a, Sretenu Radonjiću i njegovom, kako je naveo, prijatelju, Dušku Markoviću da je DF suviše ozbiljna organizacija da bi nasijedila na takve provokacije.

Lider DNP-a, Milan Knežević je poručio Markoviću, Radonjiću i premijeru Milu Đukanoviću da DF nema šta da krije.

„Spremni smo da se provjere svi račinu, javni i tajni svih konstituenata DF-a i svakog funkcionera“, poručio je Knežević.

On je dodao da konstituenti i funkcioneri DF-a stoje na raspolaganju i državnom tužilaštvu.

Kako je podsjetio, Nova, DNP i PzP nedavno su dobili pozitivno mišljenje Državne revizorske institucije za prošlu godinu.

„Tako da mi nemamo nikakav razlog da bilo šta sakrivamo. Sve što su iz ASK-a tražili oni će dobiti. Odgovorno tvrdimo da nemamo razloga za strah i bojazan“, poručio je Knežević.

On je podsjetio da je ASK prije tri, četiri dana dobio sve ugovore koje je tražio, i sa agencijom koja radi kampanju i sa televizijama i ostalim portalima, dobavljačima.

„Kada su vidjeli da DF nema šta da krije krenuli su da kontolišu konstitunte. Nemamo nikakav problem, neka kontrolišu konstituente, ali je jasna namjera i prijetnja da pokušavaju da zabrane legano finansiranje što se tiče onog od države i iz budžeta“, naveo je Knežević.

On je poručio da mogu da blokiraju sve račune DF-a i da nastave sa prijavama protiv tog saveza, ali da će oni još intenzivnije nastaviti borbu protiv DPS-a.

Lider PzP-a, Nebojša Medojević, kazao je da je kampanja DF-a izazvala panične reakcije DPS-a, posebni Markovića i Đukanovića što im je, kako tvrdi, i bio cilj.

„DF se finansira iz javnih izvora, svi naš ugovori su javni i dostupni svim državnim organima“, saopštio je Medojević.

Kako je poručio, DF nastavlja svoju kampanju po planu.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније