Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

01. 06. 2013. 13:11   >>  13:11 1

SDP KAO ,,POSREDNIK"

Pozitivna očekuje povratak DF-a u Parlament

Pozitivna Crna Gora očekuje da će se polasnici Demokratskog fronta (DF) definitivno vratiti u Parlament nakon najnovijih odluka tog tijela.

 



Poslanici Skupštine Crne Gore jednoglasno su juče prihvatili da bude otvorena parlamentarna istraga i formiran Anketni odbor o aferi Snimak, i usvojili zaključke o vračanju povjerenje u izborni proces, kojima je definisano formiranje radne grupe koja treba da analizira neophodne izmjene izbornih zakona.

Šef poslaničkog kluba Pozitivne, Mladen Bojanić, rekao je agenciji MINA da nakon tih odluka očekuje definitivan povratak poslanika Fronta u parlament, navodeći da se o tome razgovaralo i prilikom usvajanja zaključaka.

On je kazao da nije iznenađen razvojem situacije u Parlamentu, dodajući da je očekivao usvajanje zaključaka i otvaranje parlamentarne istrage.

,,Nijesam bio iznenađen razvojem situacije. Pretpostavljao sam da će se ići na dogovor Socijaldemokratske partije (SDP) i opozicije, i da će ta stranka pokušati da se nametne kao posrednik između vlasti i opozicije, što se na kraju i desilo“, istakao je Bojanić.

On je rekao das u usvojeni zaključci su ublaženi nego što je to bila originalna verzija, navodeći da smatra da je dobro što su ipak usvojeni.

Upitan da prokomentariše činjenicu da su zaključci o vraćanju povjerenja u izborni proces usaglašeni bez Socijalističke narodne partije i Pozitivne, Bojanić je rekao da se radi o nespretnoj komunikaciji Fronta.

,,Radi se o nespretnoj komunikaciji Demokratskog fronta i ne bih sumljao u drugačije namjere“, kazao je on.

Bojanić je rekao da će vrijeme pokazati koliko je moguće sarađivati sa SDP-om, i ocijenio da prilikom usvajanja zaključaka o povjerenju u izborni proces ,,našli zajednički jezik".

,,U svakom slučaju, mijenjaju se stvari u Parlamentu. Sporije nego što bismo htjeli, ali ima pomaka“, zaključio je on.

 

(MINA)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније